Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η άγνωστη Θρακιώτισσα που μάγεψε προχθές τους "Ράδιο Αρβύλα"

Φιλοξενήθηκε στο μουσικό κομμάτι της εκπομπής και εξέπληξε ευχάριστα τους συντελεστές της

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠ'
ΤΟ... ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Προχτές βράδυ το «Ράδιο Αρβύλα» φιλοξένησε στο μουσικό του κομμάτι μια νέα καλλιτέχνιδα από Αλεξανδρούπολη, την οποία (ντρέπομαι να το ομολογήσω) δεν την είχα καν ακουστά! Με πλούσια και ζεστή φωνή της, η Σοφία Κουρτίδου με καθήλωσε να την παρακολουθήσω ενώ ο καυστικός στίχος από τις πρώτες κιόλας λέξεις φάνηκε να με αντιπροσωπεύει, όπως φαντάζομαι και την πλειοψηφία της νέας γενιάς. Με μουσική υπόκρουση μόνο την φωνή της παρουσίασε ένα κομμάτι αρμονικό, που δεν σε αποσπούσε κάτι από το περιεχόμενο του.



Λίγα λόγια

Η Σοφία Κουρτίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι τραγουδοποιός και τραγουδίστρια. Ασχολήθηκε με τη μουσική από νεαρή ηλικία κάνοντας σπουδές κλασσικής κιθάρας και φωνητικής. Στα 17 της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα δούλευε σε μουσικές σκηνές και έχει ασχοληθεί με διάφορα μουσικά είδη από ρεμπέτικο (συνεργασία με τον Αγάθωνα) μέχρι gypsy swing! Εχει δημιουργήσει το συγκρότημα Slippin’ band με τους οποίους παίζουν δικά της τραγούδια “ξεγλιστρώντας” σε ρυθμούς swing, bossa nova , jazz , funk και διασκευάζοντας τα πάντα με σεβασμό και τρέλα!


Νέα δουλειά

Τη Δευτέρα 30/01/12 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Περιπαθώς και ρουφηχτά" από την Hidden track. Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική, στίχους και ενορχηστρώσεις της Σοφίας Κουρτίδου. Απολαύστε το τραγούδι "Δανεικά Ιδανικά", που το εμπνεύστηκε, είπε, από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τον περασμένο Ιούνιο! (Νά και κάποιος που εμπνέεται από τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις.)
 

 
 
Πηγή:  http://anti-typos.blogspot.com/