Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Ρενταρή για τα ΚΕΠΑ Δισυμοτείχου και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στον Έβρο

«Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα ως προς την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών, ιδιαίτερα, προς τους αναπήρους» τόνισε η βουλευτής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

                 ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ;

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή Τέντε μίλησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη Μόνιμη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ζήτημα του ΚΕΠΑ Διδυμοτείχου και των παραρτημάτων του ΙΚΑ στον Έβρο. Στην ομιλία της η Βουλευτής αναφέρθηκε στο πολύ έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Έβρο από τη λειτουργία ενός μόνο ΚΕΠΑ σε όλο το Νομό.

Συγκεκριμένα τόνισε «ότι υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα ως προς την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών, ιδιαίτερα, προς τους αναπήρους. Το ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης θα δέχεται αιτήσεις πιστοποίησης αναπηρίας από τον Αύγουστο και μετά.

Υπάρχουν, όμως, σε όλο το νομό άριστα κέντρα του ΙΚΑ, τα οποία εσείς προορίζετε να γίνουν ΚΕΠΑ.

Αυτά θα μπορούσαν εκτάκτως να λειτουργήσουν και να περιορίσουν την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι κατεβαίνουν 164 χιλιόμετρα, πολλές φορές και δύο φορές την εβδομάδα, και παίρνουν ένα χαρτί για να τους δει η Επιτροπή από τον Ιούλιο και μετά. Αυτό είναι απαράδεκτο, γι’ αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός»

Επιπλέον, η Βουλευτής έκανε αναφορά στη μείωση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, που από πέντε θα γίνουν τέσσερα στον Έβρο, ζητώντας να προσεχθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες της περιοχής τονίζοντας ότι «σε μερικές περιοχές, όπως είναι τα Δίκαια, που είναι στο άκρο του πουθενά, εκεί, λοιπόν, θα έπρεπε να υπάρχει μια δομή εξυπηρέτησης σε έναν πληθυσμό, που είναι πολύ γηρασμένος, που έχει αποκοπεί λόγω της μείωσης των δρομολογίων του σιδηροδρόμου και του ΚΤΕΛ και που οι άνθρωποι ήδη ταλαιπωρούνται λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης».
 
.