Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Μερική απαγόρευση απόπλου στην Θράκη λόγω ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια όλης της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας τοπικά τα 8- 9 μποφόρ
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας τοπικά τα 8- 9 μποφόρ και έγιναν αιτία να απαγορευτεί ο απόπλους ορισμένων πλοίων στον Πειραιά, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στην Ραφήνα.

Το απόγευμα απογορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου "Blue Star Paros" για Πάρο-Νάξο-Δονούσα -Αιγιάλη-Αστυπάλαια αλλά και του "Ιεράπετρα" για Σύρο, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ.

Επίσης από τη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου "Ταξιάρχης" για Καβάλα και Λήμνο και του "Αqua Maria" για Καβάλα-Λήμνο-Αι Στράτη-Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.

Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Αν και δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση, λογικά δεν θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη και αντιστρόφως.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε πολλές περιοχές.

.