Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει ο εκδότης του "Μαχητή" την φετινή παρέλαση του Καρναβαλιού της Ξάνθης

Με ανάρτηση στο blog της εφημερίδας του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Π. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για "άγριο σαμποτάζ στον Φανουράκη" αφού "τα άρματα πέρασαν με...τρακτέρ χωρίς να καταλάβει κανείς", "υποβαθμίστηκαν οι θεσμοί", "η μουσική ηταν ανύπαρκτη" ενώ "σύλλογοι από τις τελευταίες θέσεις, βρέθηκαν στη μέση" ενώ άλλοι "άραξαν στη πλατεία και δεν φεύγανε"   ΟΛΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ


Σε άγριο σαμποτάζ σε βάρος του Προέδρου Μανώλη Φανουράκη, εξελίχτηκε η φετινή παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Ποιοι μπορεί να βρίσκονται από πίσω; Συνάδελφοί του ή υπάλληλοι ή και αυτούς που εμπιστεύτηκε για διάφορες δουλειές; Θα φανεί σύντομα....

Κι όμως, παρά την κρίση και τα προβλήματα, δεν μπορούσαν πολλά από αυτά να είχαν εκλείψει αν οι αδυναμίες φέτος δεν ήταν τόσο τρανταχτές.

ΒΕΒΑΙΑ και ορισμένες επιλογές του Φανουράκη, είχαν ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί η παρέλαση σε «ΦΙΑΣΚΟ»!


Οι πιο χτυπητές αδυναμίες.

*Υποβαθμίστηκαν τελείως οι θεσμοί. Στήθηκαν 20 καρέκλες στην εξέδρα των επισήμων στην οποία κάθισαν η σύζυγος του Δημάρχου Ξάνθης, η κυρία Σούλα Τζόλα, ο....... Μπατιάνης και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

*Έλαμψαν δια τους απουσίας τους ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

*Εξαίρεση ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης πιστός στο δόγμα το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κάθισε με τον....Μανώλη Τσέπελη επάνω σε μια εξέδρα και μοίραζαν μαζί χαμόγελα! Την ίδια ώρα που ένα «γιαπί» με την πλήρη κάλυψη της Διεύθυνσης Υγιεινής, κερδοσκοπούσε σε βάρος του Καρναβαλιού και του θεσμού! Το «γιαπί» ανήκει στον κύριο Τσέπελη!!!! Που για μια ακόμη χρονιά, έβαλε χιλιάδες Ευρώ στη τσέπη του, έχουν πλήρη κάλυψη από παντού!

*Τα άρματα πέρασαν με...τρακτέρ χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα και να έχουν την ζωντάνια των περασμένων ετών, όταν συνοδεύονταν από πληρώματα! Άχρωμα, άοσμα, χωρίς ψυχή και ζωντάνια...

*Ο Δήμαρχος στο δικό του κόσμο! Λες και στη Ξάνθη παρουσιαζόταν το....Βραζιλιάνικο καρναβάλι, όλα ωραία, όλα καλά, τραλα-τραλαλά...

*Σύλλογοι που από τις τελευταίες θέσεις, βρέθηκαν στη μέση...Ως δια μαγείας. Ούτε κληρώσεις, δηλαδή ούτε τίποτα...!

*Η μουσική ανύπαρκτη μέχρι την πλατεία Ελευθερίας! Δεν ακούγονταν καθόλου τα ηχεία παρά το υπερβολικά μεγάλο κόστος τους!

*Σύλλογοι «άραξαν» στη πλατεία και δεν φεύγανε...Τρεις συγκεκριμένη σύλλογοι με το που μπήκαν στην πλατεία, κάθισαν εκεί και δεν ήθελαν να...φύγουν! Αποτέλεσμα να «κολλήσουν» οι μπροστινοί και οι πισινοί και να γίνεις της κακομοίρας...

*Σύλλογοι που τελικά δεν έκαναν καθόλου παρέλαση αφού δεν μπόρεσαν να πουλήσουν ούτε 10 στολές...

*Δεν έλειψαν τα ευτράπελα με πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Τσεγγελίδη που έκανε κάθε προσπάθεια ένα λαϊκό πανηγύρι με τους ιππότες, το δικό του ύφος και στολή, να θυμίσει....ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ εκδηλώσεις!!! Άρες, μάρες, κουκουνάρες...!

*Ο θεσμός θέλει απαραίτητα ριζικές αλλαγές, πολλά πειράματα απέτυχαν τελείως τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να γίνουν ριζικές ανατροπές...


ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Στα θετικά στοιχεία της παρέλασης.

1.Η παρουσία των μαζορετών της Κέρκυρας στην έναρξη της παρέλασης.

2.Η βασίλισσα του Καρναβαλιού 2012 Εμινέ Γεσήρ που έκανε τα αδύνατα να προβάλει το Καρναβάλι μας και έκλεψε τις εντυπώσεις με την ευγένειά της.

3.Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου...Τούδωσε να καταλάβει ότι δεν σεβάστηκε ούτε τη Μνήμη του Αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη.

4.Παρά το σαμποτάζ και τις «επιθέσεις» που δέχεται ο θεσμός από γειτονικούς Δήμους (Καβάλα-Αλεξανδρούπολη), αντέχει και μπορεί να προχωρήσει, παρά την κρίση και τα προβλήματα...Αρκεί βέβαια και να θέλει ο ίδιος ο Δήμος. Γιατί το φετινό χάλι μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ

Η κατάσταση φέτος ήταν τόσο χάλια και τα αρνητικά τα όσα πολλά, ου πραγματοποιήθηκε πληροφορίες λένε ότι την Παρασκευή θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων.

Κατά τα άλλα....Και του χρόνου με υγεία!
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/