Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο νομό Ξάνθης

Kάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στα Άβδηρα, στον Πολύσιτο αλλά και στον υπόλοιπο Νομό Ξάνθης!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΠΟΛΥΣΙΤΟΣ

Στον Πολύσιτο ο δυνατός αέρας δυσχέραινε τις εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα με λιγότερο φέτος κόσμο από άλλες χρονιές που απήλαυσε και φέτος το έθιμο της «μουντζουροδευτέρας» που αναβιώθηκε από τους κατοίκους. Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος.

ΝΙΚΟΣ ΖΛΑΤΚΟΣ: «Θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι εκδηλώσεις»!

Την Δημοτική Αρχή των Αβδήρων κατηγόρησε ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος μιλώντας στο XANTHI CHANNEL, αναφορικά με την διοργάνωση των εκδηλώσεων στα Άβδηρα αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να διοργανώσει και να αναπτύξει καλύτερα τις εκδηλώσεις στα Άβδηρα που είναι η μεγαλύτερη γιορτή μετά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι»


ΑΒΔΗΡΑ

Λιγοστός όμως ήταν ο κόσμος και στα Άβδηρα εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικράτησε σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Παρά το κρύο και τον αέρα στήθηκε και το μεγάλο καζάνι με τη Φασολάδα, ενώ στην πλατεία του χωριού ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν υπό τον ήχο της παραδοσιακής μουσικής απολαμβάνοντας νόστιμα νηστίσιμα εδέσματα. Τις εκδηλώσεις τίμησαν και εκεί τόσο ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος στη Σταυρούπολη οι κάτοικοι αναβίωσαν το έθιμο της Σταυρούπολης, στα Μάγγανα ο Σύλλογος των Γυναικών αναβίωσε μοναδικά τον Θρακιώτικο Γάμο όπως επίσης παράλληλες εκδηλώσεις για τα κούλουμα έγιναν και σε άλλα χωριά του Νομού.


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/