Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτο: Ο υπουργός που επνεύστηκε τον φράχτη στον Έβρο παραιτήθηκε πριν γίνει αυτός πραγματικότητα

Παραίτηση υπέβαλε πριν
λίγο ο Χρ. Παπουτσής από
υπ. Προστασίας του Πολίτη

          ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;

Την παραίτησή του από υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο Χρήστος Παπουτσής, καθώς πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αναφέρεται και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά.

Η παραίτηση ήρθε πάντως και λίγα λεπτά αφόρου μια άγνωσστη οργάνωση, το "Αντάρτικο Πόλεων" ανέλαβε με τηλεφωνήματα σε Mega και Σκάι την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Μετρό της Αθήνας το Σάββατο. Πάντως η αυθεντικότητα των τηλεφωνημέτων ερευνάται από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως στις αρχές Μαρτίου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ήδη συνεργάτες του έχουν κινητοποιηθεί για να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Η ανακοίνωση δρομολογείται για μετά το Εθνικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά την διήμερη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαρτίου. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει το Εθνικό Συμβούλιο, οπότε θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες. Η εκλογή θα γίνει στις 18 Μαρτίου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

Μετά την παραίτηση Παπουτσή, αναμένεται και η παραίτηση Βενιζέλου τις επόμενες μέρες. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πότε και με ποιους θα αντικαταστήσει τους παραιτηθέντες υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος...