Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πτώση 30% στις τιμές των ακινήτων στην Θράκη

Που διαμορφώνονται οι τιμές σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Ορεστιάδα για νεόδμητα αλλά και οικόπεδα

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μειωμένες έως κατά 30% εμφανίζονται οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων στην Θράκη, με τη μεγαλύτερη κάμψη να εντοπίζεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εκεί, τα νεόδμητα πωλούνται σήμερα από 1.200 έως 2.000 ευρώ/τ.μ., έναντι 1.500-2.500 ευρώ/τ.μ. πριν από την κρίση. Σύμφωνα με την τοπογράφο μηχανικό κ. Αντιγόνη Δούναβη, οι μεταβιβάσεις έχουν υποχωρήσει κατά 80%, καθώς η οικονομική κρίση έπληξε κυρίως τη μεσαία αστική τάξη, στην οποία απευθύνονταν τα προς πώληση διαμερίσματα.


Κατά την ίδια, η μείωση των τιμών είναι λογική, γιατί ήταν απαραίτητη η διόρθωση, σε σχέση με τις τιμές των προηγούμενων ετών. Στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, οι τιμές σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 1.100 και 1.500 ευρώ/τ.μ., με την πτώση και στις δύο πόλεις να διαμορφώνεται μεταξύ 10% και 15%, σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα, όταν οι τιμές ανέρχονταν έως και τα 1.700 ευρώ/τ.μ.

Οσον αφορά την πόλη της Ορεστιάδας, εκεί η μείωση προσδιορίζεται επίσης μεταξύ 10% και 15%, αλλά οι τιμές είναι λίγο χαμηλότερες, ξεκινώντας από 1.000 ευρώ/τ.μ. και αγγίζοντας μέχρι και τα 1.200 ευρώ/τ.μ., έναντι τιμών έως και 1.400 ευρώ/τ.μ.

Στις μεγάλες πόλεις της Θράκης τα οικόπεδα είναι λιγοστά, με αποτέλεσμα η προσφορά να είναι χαμηλή, γεγονός που δεν ασκεί μεγάλες πιέσεις για μείωση των τιμών, αν και αυτές έχουν προκύψει. Εξαίρεση αποτελεί η πόλη της Ορεστιάδας, όπου λόγω της πληθώρας οικοπέδων, οι τιμές έχουν υποχωρήσει ακόμα και κατά 50%.

.