Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Θρακιώτες στον Καθαγιασμό του Μύρου στην Κωνσταντινούπολη

Πέρα από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, που επέστρεψε χθες μετά από απουσία έξι ημερών, στο Φανάρι βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Φερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με την καθιερωμένη πατριαρχική τάξη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο Φανάρι ο Καθαγιασμός του Μύρου, για τρίτη φορά επί Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των πρεσβυγενών Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, του Πατριαρχείου Σερβίας, των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας και Τσεχίας, οι Αρχιεπίσκοποι των Αυτονόμων Εκκλησιών Φινλανδίας Λέων και Εσθονίας Στέφανος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καθώς και περισσότεροι από 40 Ιεράρχες του Θρόνου ανά τον κόσμο.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και παρέστησαν επίσης: ο Άρχων Μέγας Λογοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ αλλά και ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βίκτωρ Μαλιγκούδης, Άρχοντες του Θρόνου, Κληρικοί και Μοναχοί καθώς και πλήθος πιστών από το εξωτερικό.

Στην τελετή συμμετείχε ως επίσημος αντιπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Τραιανούπολης και Σαμοθράκης Άνθιμος ενώ παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών και οι Ιεράρχες του Θρόνου που συλλειτούργησαν έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τον Πύργο, στην αυλή του Πατριαρχείου, όπου βρίσκεται το Μυροφυλάκιο.

.