Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Στο πέμπτο φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με εξαιρετικές διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή της από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου φιλοξενήθηκε η διοργάνωση το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με εξαιρετικές διακρίσεις των συμμετεχουσών στο περίπτερό της επιχειρήσεων, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 6-8 Απριλίου 2012 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνεπής στην δέσμευση της για στήριξη των δυναμικών και με εξαγωγικά χαρακτηριστικά κλάδων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησής τους, με απόφαση της Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα συμμετέχει σε εκείνες τις κλαδικές εκθέσεις οι οποίες προσδίδουν στα προϊόντα της αναγνωσιμότητα και στις επιχειρήσεις εξωστρέφεια.

Παράλληλα η Περιφέρεια έδωσε το παρόν της με περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί και προϊόντα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τα οποία είχαν την δυνατότητα να γευτούν πλήθος κόσμου αλλά κυρίως εμπορικοί αγοραστές και εκπρόσωποι δικτύων διανομής τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό όπως την Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, εσοδείας 2011- 2012. Παρά το γεγονός του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ 84 δειγμάτων από Περιφέρειες με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου όπως η Πελοπόννησος η Κρήτη και η Στερεά Ελλάδα το ελαιοτριβείο «ΚΥΚΛΩΠΑΣ» από την Μάκρη κέρδισε πλατινένιο και χρυσό μετάλλιο.