Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και στις ιδιωτικές κλινικές της Θράκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καταγγέλει τον ιδιοκτήτη Στασινόπουλο ότι δεν τους αφήνει να φτιάξουν ούτε Σωματείο

               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχει απαξιώσει την Δημόσια Υγεία κι έχει στείλει τον κόσμο στα «ιδιωτικά θεραπευτήρια», αλλά έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους σε αυτά τα ιδρύματα να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.


Από καιρό είμαστε αποδέκτες παραπόνων και πληροφοριών από εργαζόμενους των κλινικών «Άγ. Γεώργιος» και «Αγ. Μαρίνα», ότι παραμένουν απλήρωτοι για 15-20 μήνες κι ότι όποιος διαμαρτυρηθεί απολύεται. Κάθε προσπάθεια για δημιουργία Σωματείου εργαζομένων ματαιώθηκε, με απειλές, εκβιασμούς και απολύσεις.

Τελευταία μάθαμε, ότι το Κέντρο Αποκατάστασης λειτουργεί χωρίς φυσιοθεραπευτές και επομένως οι παροχές υπηρεσιών είναι υποβαθμισμένες και δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

Σε συνάντηση με τον υπεύθυνο της κλινικής, αυτός αρκέστηκε να πει σιβυλλικά ότι « ευθύνονται τα Ταμεία που καθυστερούν τις οφειλές για τα νοσήλια». Δεν απάντησε όμως στην ερώτηση γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμένοι δεδουλευμένα του 2010 και του 2011, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, ο Όμιλος εισέπραξε νοσήλια ως και τον Δεκέμβριο του 2011.

Μάλλον οι ταμπέλες που υπήρχαν για χρόνια, όταν κατασκευαζόταν η κλινική «Αγ. Μαρίνα» κι έγραφε με μεγάλα γράμματα: «Το έργο δεν επιδοτείται» πρέπει να ξαναμπούν αλλά να γράφούν: «Το έργο επιδοτήθηκε από τον ιδρώτα και την εξαθλίωση των εργαζομένων».

Δυστυχώς όμως κι οι τοπικές Αρχές, οι οποίες είναι φιλικές με τον ιδιοκτήτη, δεν λένε κουβέντα για τις 120 οικογένειες που οδηγήθηκαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Θα πάρουν θέση όλοι, σ’ αυτό που συμβαίνει στους εργαζόμενους των κλινικών, τουλάχιστον τώρα προεκλογικά, που είναι και Πάσχα ή θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι την νηστεία επ’ αόριστον;

Τι υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι στις δύο κλινικές, σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η Υγεία;

Όσο θ’ απαξιώνεται η Δημόσια Υγεία, τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς θα πολλαπλασιάζονται. Εμείς δηλώνουμε πως η Υγεία, ως κοινωνικό αγαθό, πρέπει να είναι Δημόσια και Δωρεάν.

Πρέπει το συντομότερο ν’ απεγκλωβιστεί η χώρα από τις πολιτικές του μνημονίου, που αναπαράγουν τέτοια φαινόμενα. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, αλλά τώρα και με την ψήφο τους εν όψει των εκλογών, μπορούν ν’ ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

.