Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Mεγάλη Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

Μήνυμα Μητροπολίτη για τη χώρα αλλά και το «αυτόματο διαζύγιο» μπροστά σε πλήθος κόσμου αλλά και... υποψηφίων βουλευτών

       ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Παρουσία αρκετού κόσμου και των αρχών της πόλης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η Λιτανεια των Επιταφείων της πόλης που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, στην κορύφωση του Θείου Πάθους.


Κάτω από την βροχή που ποτέ δε λείπει από την Ξάνθη, τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλης έφτασαν μετά τις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Ακολούθως ξεκίνησε η λιτανεία του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Την ακολουθία των Επιταφίου παρακολούθησαν ο Υπουργός Αναπληρωτής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.


Μήνυμα Μητροπολίτη για τη χώρα αλλά και το «αυτόματο διαζύγιο»

Στη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας προσάρμοσε το μήνυμά του στην Κεντρική Πλατεία ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελήμων. Μεταξύ άλλων μίλησε για το νόημα της αγάπης που αποτίει ο Θεάνθρωπος με το πάθος του και για την καθαρότητα της ψυχής που απαιτείται για την ολοκλήρωση του ανθρώπου.

«Χέρια καθαρά, χέρια εργατικά, χέρια υψωμένα» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης , ρωτώντας τι έχει πράξει ο καθένας για την πατρίδα. «Αν βουλιάξει η πατρίδα να χαίρεσαι τις καταθέσεις σου» είπε σε σχέση με τον ατομικισμό και προέτρεψε τους πιστούς να δουλέψουν για να πάει μπροστά η χώρα, στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία.

Πάντως, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεσή του στο μέτρο του αυτόματου διαζυγίου, αναφέροντας «καταλύουμε αρχές και αξίες και ιδανικά με τέτοιες κινήσεις και γιαυτό φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα», θεωρόντας ότι το μέτρο του αυτόματου διαζυγίου θίγει το θεσμό του γάμου.

 
  Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/