Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Θράκη σήμερα ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου

Θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Αγίου Όρους, μετά την άρση πριν ενάμισι μήνα των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για παραμονή στην Χαλκιδική
        ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;




Προσκυνούν τη χάρη της και πιστεύουν στα θαύματά της γι’ αυτό και κάθε χρόνο χιλιάδων πιστών συρρέουν στο μετόχι της μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Η εικόνα της Παναγίας της Παντάσσας γίνεται τόπος προσκυνήματος για ανθρώπους όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα που προσεύχονται και αφήνουν φωτογραφίες και τάματα ζητώντας να προστατέψουν τους ίδιους αλλά και αγαπημένα πρόσωπα από τις ασθένειες και το κακό. 

Σύμφωνα με αφηγήσεις γερόντων της μονής η πρώτη ένδειξη ότι η εικόνα έχει ιδιαίτερη χάρη είναι το εξής γεγονός: Μια μέρα ένας νέος μπήκε στο ναό και πηγαίνοντας να προσκυνήσει την εικόνα, άστραψε ξαφνικά το πρόσωπο της Παναγίας και μια αόρατη δύναμη τον έριξε καταγής. Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε με δάκρυα στους πατέρες ότι ζούσε μακριά από τον Θεό και ασχολείτο με τη μαγεία. Η θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας έπεισε το νέο να αλλάξει ζωή και να γίνει άνθρωπος ευσεβής.

Η Παναγία Παντάνασσα Πόρτο Λάγους γιορτάζει και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 05:00 μ.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός  μετά  αρτοκλασίας  χοροστατούντος  του καθηγούμενου Εφραίμ, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο "Χρόνος". Το πρωί  στις 06:45 π.μ. επρόκειτο να τελεσθεί η ακολουθία του όρθρου μετά της  πανηγυρικής θείας λειτουργίας χοροστατούντος επίσης του καθηγούμενου Εφραίμ, ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Εφραίμ εκτός του Αγίου Όρους μετά την αποφυλάκισή του και την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και δεν του επέτρεπαν να ταξιδέψει μακριά από την Αθωνική Πολιτεία στην Χαλκιδική...

.