Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λεπτομέρειες για τον χρυσοχόο που εντοπίστηκε στους Κήπους με 100.000 ευρώ

Δόθηκαν στην 
δημοσιότητα 
από τις αρχές

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Μεγάλο χρηματικό ποσό κατέσχεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι υπάλληλοι του τελωνείου των Κήπων. Ήταν γύρω στις 3:00 π.μ. όταν ένας άντρας ελληνικής υπηκοότητας με καταγωγή από τα Καμμένα Βούρλα επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω ενός λεωφορείου.

Ωστόσο ο άντρας κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς τον τελευταίο καιρό πηγαινοερχόταν συχνά Ελλάδα - Τουρκία με τον ίδιο τρόπο. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο άντρας μετέφερε μαζί του το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε χρυσοχόος.

Από αυτά τα 94.700 ευρώ, που εισπράχθηκαν, το 25%, δηλαδή τα 23.600 ευρώ, ήταν το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα υπόλοιπα θα αποδοθούν στο δικαιούχο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αρχή Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν προέρχονται από εγκληματική πράξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το τελωνείο των Κήπων έχει περισσότερες από 25 υποθέσεις κατάσχεσης, που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.