Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τεσσάρα έφαγε ο Πανθρακικός στο Καραϊσκάκη

Βαριά ηττημένη με 4-1 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό θα επιστρέψει αύριο το πρωί στην βάση της η ομάδα της Κομοτηνής

      ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ





Λίγες μέρες μετά το κακό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ και την ήττα από την Σάλκε σε συνδυασμό με μια απογοητευτική εικόνα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα και έδειξε πως φέτος δύσκολα θα έχει αντίπαλο στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στην αναμέτρηση με το πόδι στο γκάζι και βρέθηκαν μόλις στο 4' μπροστά στο σκορ με τον Τζιμπούρ, ενώ στο 29' το παιχνίδι είχε ήδη τελειώσει, αφού Χολέμπας (27') και Σκλιοπίδης (29' αυτογκόλ) είχαν διαμορφώσει το 3-0, που ήταν σκορ ημίχρονο.

το δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες δεν έριξαν το ρυθμό τους, μέχρι τη στιγμή που ο Τζιμπούρ σκόραρε ξανά (50') και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Από ΄κει και πέρα, ο Ζαρντίμ έκανε αλλαγές, ο Μήτρογλου έχασε τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρει και τελικά ο Πανθρακικός πέτυχε το γκολ της τιμής λίγο πριν το τέλος.

Μεγάλος ηγέτης και οδηγός στη νίκη των Νταμπλούχων Ελλάδας ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που επέστρεψε στο βασικό σχήμα και σαν σωστός μαέστρος πρόσφερε μια ωραία μελωδία στο σημερινό τραγούδι του Ολυμπιακού. Μαζί του και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος αποδεικνύει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού μετρά 6 γκολ σε 5 ματς (4 πρωταθλήματος και 1 Τσάμπιονς Λιγκ).

Αυτή η νίκη δίνει ξανά ηρεμία στους Πειραιώτες που έκαναν το 4 στα 4 και έφτασαν στο +10 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο την Δευτέρα στην Λιβαδειά.

Όσο για τον Πανθρακικό δεν έχουμε πολλά να γράψουμε. Οι Ακρίτες ήταν φοβισμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια, δεν πίστεψαν πως μπορούν φύγουν με κάτι καλό από τον Πειραιά, έπαιξαν πολύ αμυντικά και έχασαν πάρα πολύ εύκολα.


Οι αλλαγές του Ζαρντίμ

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην Σάλκε παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μασάντο έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Φετφατζίδης, ο Κάρολ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια αντί του Μέγιερι, ενώ ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε βασικός αντικαθιστώντας τον Φουστέρ.

Το σύστημα ήταν το κλασικό 4-2-3-1 και στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Κοντρέρας-Μανωλάς (σέντερ μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Μανιάτης-Μοδέστο (χαφ), Αμπντούν (δεξιά στην επίθεση) και Τζιμπούρ (σέντερ φορ).

Οι Πειραιώτες θέλοντας να ξεπεράσουν την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε και να ξανά ζεστάνουν τον κόσμο τους μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ήταν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από σχετικά νωρίς το ματς, κάτι που πέτυχαν.

Μόλις στο 4ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Αμπντούν να κάνει ένα σκαστό σουτ και τον Τζιμπούρ με γυριστό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου. 1-0 από νωρίς για τους Πειραιώτες, που πλέον είχαν βγάλει από πάνω τους το άγχος του γρήγορου γκολ, ενώ ο Αλγερινός έφτασε τα 5 γκολ σε 4 ματς πρωταθλήματος.

Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν ένας "ερυθρόλευκος" μονόλογος, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται συνεχώς και να παίζουν την περισσότερη ώρα πίσω από την σέντρα και τους Πειραιώτες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να βγαίνουν με σχετική ευκολία μπροστά από την εστία του Κουτσόπουλου.

Στο 8' ο Χολέμπας το σουτ του Χολέμπας δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Πανθρακικού, όμως περίπου 20 λεπτά αργότερα (για 20 λεπτά δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση) ο Ελληνογερμανός κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ο Αμπντούν έδωσε στον διεθνή άσο, εκείνος με περίτεχνη ενέργεια "άδειασε" τον Σαρακατσάνο και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.


Το ματς τελείωσε στο 29' (3-0)

Πριν καλά καλά προλάβει ο κόσμος να σταματήσει τους πανηγυρισμούς από το 2-0 ήρθε ένα τρίτο γκολ, να φέρει ακόμη μεγαλύτερη ευφορία στις εξέδρες και να οριστικοποιήσει τη νίκη των Πειραιωτών. Στο 29' ο Τζιμπούρ πάσαρε εντός περιοχής στον Αμπντούν, εκείνος έκανε κάτι μεταξύ σουτ και πάσας, η μπάλα χτύπησε στον Σκλιοπίδη και κατέληξε στα δίχτυα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να έχουν την κυριαρχία, να απειλούν μ' ένα σουτ του Τζιμπούρ στο 30' και τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών γκολ.


4-0 με το (δεύτερο) καλημέρα

Τα 15 λεπτά της ανάπαυλας δεν άλλαξαν καθόλου τα δεδομένα, αφού και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και συνέχισε να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Το γκολ μάλιστα ήρθε νωρίς όπως και στο πρώτο μέρος και εκτελεστής ήταν ξανά ο Τζιμπούρ.

Ο Ιμπαγάσα έβγαλε μια σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, ο Αλγερινός πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0, μετατρέποντας σε θρίαμβο τη νίκη της ομάδας του.

Όλα ήταν πιο εύκολα και απλά στα υπόλοιπα λεπτά για τους παίκτες του Ζαρντίμ που είχαν "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά και γι' αυτούς του Παντελίδη που πλέον δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα για κάτι καλό. Στο 55' οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ευκαιρία να πετύχουν 5ο γκολ, όμως η προσπάθεια και το σουτ του Αμπντούν δεν κατέληξε στα δίχτυα χάρη στον Κουτσόπουλο.

Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η πρώτη ευκαιρία του Πανθρακικού στο ματς, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κάρολ.


Οι χαμένες ευκαιρίες του Μήτρογλου και το γκολ της τιμής (4-1)

Στη συνέχεια ο Ζαρντίμ έκανε αλλαγές και έβαλε τους Μήτρογλου, Μασάντο και Φουστέρ. Οι δύο πρώτοι παραλίγο να ήταν πρωταγωνιστές στο 5-0, όμως ο Έλληνας επιθετικός δεν είχε καλό τελείωμα στο 71'. Ο Πορτογάλος έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μήτρογλου, όμως εκείνος απέναντι από τον τερματοφύλακα προσπάθησε να τον "κρεμάσει", με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά αργότερα (81') προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κουτσόπουλος πάλι του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα και οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής. Ο Κυβελίδης στο 84ο λεπτό με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Κάρολ και μείωσε το σκορ στο 4-1. Μέχρι το τέλος του ματς δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, εκτός από μια ευκαιρία του Μήτρογλου που πήγε ξανά χαμένη στο 88' και μια κεφαλιά του Μανωλά που κατέληξε άουτ.



Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Ιωαννίδης (Αργολίδας)/Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Αμπντούν (72' Μασάντο), Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Τζεμπούρ.

Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σερφά, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Μουνάφο, Καστελάν (46' Μπαϊκαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59' Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72' Κυβελίδης).

Κίτρινες Κάρτες: Κοντρέρας (34', Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Τζεμπούρ (4', 50', Ολυμπιακός), Χολέμπας (27', Ολυμπιακός), Σκλιοπίδης (29', αυτογκόλ)-Κυβελίδης (83', Πανθρακικός)