Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια και δακρυγόνα στην Αθήνα με μουσουλμάνους και ΜΑΤ για την αμερικανική ταινία

Ούτε 600 άτομα δεν μαζεύτηκαν στην συγκέντρωση, αλλά ορισμένα ήταν  θερμόαιμα, πέταξαν πέτρες και ξύλα, είχαμε μάχες και ρίψεις δακρυγόνων

              ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ





- Η αστυνομία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την τεθωρακισμένη αύρα "Αίαντας"
- Διαμαρτύρονται για την ταινία με τον Μωάμεθ
- Πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ και απάντησαν με δακρυγόνα
- Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και οι γύρω δρόμοι

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας, καθώς ομάδα μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά ταινίας που προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει ως θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έχει βάλει μπροστά την τεθωρακισμένη αύρα "Αίαντας" που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πορεία και ετοιμάζεται να κάνει ρίψη νερού στους διαδηλωτές.

Οι μουσουλμάνοι προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να διαλυθούν αν δεν τους επιτρέψουν να κάνουν την πορεία τους. Η ένταση κορυφώνεται τώρα στην πλατεία Ομονοίας καθώς οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να φύγουν μαζικά από τα γύρω στενά. Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων και πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα ΜΑΤ τοποθετώντας κλούβες εγκλώβισαν τους διαδηλωτές στην 3ης Σπετεμβρίου. Επικράτησε ένταση και οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν μια κλούβα των ΜΑΤ.

Αφού δεν κατάφεραν να προσπεράσουν το "τείχος" των ΜΑΤ επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία Ομονοίας. Οι μουσουλμάνοι προσπαθούν να κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αλλά αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει μπλόκο στους δρόμους που οδηγούν στην πρεσβεία.

Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους είναι ισχυρή και το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό (Σταδίου, δρόμοι πέριξ πλ.Ομονοίας καθώς και ο σταθμός Μ. Μουσικής του Μετρό).

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο για την αμερικανική ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ αλλά και τα σκίτσα που δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό τύπο.