Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλειστικό: πάει ξανά για φυλακή ο Εφραίμ;

Όπως καταγγέλλουν νομικοί κύκλοι στο ThrakiLive, με τον ερχομό του στην Θράκη παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή
     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Όπως μας καταγγέλλει στο thrakilive@live.com δικηγόρος της Θράκης (που ζήτησε όμως ευγενικά να διατηρήσουμε την ανωνυμία του και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην το σεβαστούμε) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με τον ερχομό του στο μετόχι της Μονής Βατοπεδίου στο στο Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη και κατά συνέπεια πρέπει πλέον να επιστρέψει στην φυλακή!

Μας γράφει:  "Διάβασα με έκπληξη την ανάρτησή σας για την παρουσία του καθηγουμένου Εφραίμ στο μετόχι της Μονή Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Αν ισχύει αυτό, τότε έχουμε καταφανή παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί κατά την αποφυλάκισή του. Αν αληθεύουν τα όσα διαβάζαμε στα ΜΜΕ, ο κ. Εφραίμ αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο υπό τον περιοριστικό όρο, μεταξύ άλλων, να παραμένει στο Άγιον Όρος. Ο όρος αυτός αφαιρέθηκε στον Αύγουστο, αλλά όπως εγράφη τότε, μόνο για την μεταφορά του σε νοσοκομεία για λόγους υγείας. Φαντάζομαι ότι το μετόχι δεν αποτελεί "νοσοκομείο", ούτε ο κ. Εφραίμ ήρθε σε αυτό και θα χοροστατήσει μάλιστα στην θεία λειτουργία "για λόγους υγείας". Κατά συνέπεια, έχει παραβιάσει καταφανώς τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί. Κανονικά θα έπρεπε να πάει επί τόπου η Αστυνομία, να τον συλλάβει για παραβίαση των περιοριστικών όρων και να τον ξαναστείλει στον Κορυδαλλό. Αλλά πολύ αμφιβάλω αν τελικά στην Ελλάδα ισχύουν οι νόμοι για όλους".


Νομικά δεν ξέρουμε, παραθέτουμε την άποψη που μας φαίνεται πάντως λογική με βάση όσα και εμείς έχουμε γράψει στο παρελθόν. Ελπίζουμε να γίνει το σωστό, με βάση το δίκαιο και τους νόμους της χώρας.

H ανάρτησή μας για τον ερχομό του Εφραίμ στην Θράκη: Στην Θράκη σήμερα ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου

H ανάρτησή μας για την άρση των περιοριστικών όρων του Εφραίμ:  Άρση των περιοριστικών όρων για τον Εφραίμ

H ανάρτησή μας για την αποφυλάκιση υπό όρους του Εφραίμ: Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ