Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Συγγρού και Μαξίμου ζήτησαν από τον Κοντό να παραιτηθεί από βουλευτής;

Ενοχλήθηκαν που ΔΕΝ πήγε να ψηφίσει στο νομοσχέδιο για τα λιμάνια, όπως, είχε απειλήσει να κάνει λόγω της κατάργησης της αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει οριακά
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Με 151 ψήφους υπέρ και πολλά… αντάρτικα πέρασε το νομοσχέδιο για τα λιμάνια! Από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός ο οποίος μετά την ανοιχτή επιστολή του στον Πρωθυπουργό για τον εμπαιγμό της Ξάνθης στο θέμα της Αστυνομικής Σχολής, έχει διεμηνύσει ευθέως την Κυβέρνηση ότι, «δεν πρόκειται να ψηφίσει κρίσιμα Νομοσχέδια στην Βουλή, αν δεν αλλάξει στάση στο θέμα της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ξάνθης.


Στο πλευρό του ο βουλευτής Ξάνθης έχει και τις ΝΟΔΕ Ν.Δ. της Περιφέρειας που επίσης την περασμένη Παρασκευή πήραν θέση και ζητάν την αλλαγή πλεύσης της Κυβερνητικής απόφασης σε κοινή τους συνεδρίασης. .

Αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέκος Κοντός δέχτηκε ισχυρές πιέσεις ακόμη και από το γραφείο του Πρωθυπουργού να κατέβει στην Αθήνα και να ψηφίσει στο κρίσιμο νομοσχέδιο για τα Λιμάνια, αλλά απάντησε με ένα ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ, σε σημείο που να του ζητηθεί ακόμη και να....παραιτηθεί αν δεν πάει να ψηφίσει, ο βουλευτής Ξάνθης ωστόσο επέμεινε και πάλι στην απόφασή του και τελικά απείχε απο την ψηφοφορία όπως είχε ήδη ωστόσο προειδοποιήσει την Κυβέρνηση!!!

Τελικά πέρασε οριακά η τροπολογία για τα λιμάνια και συγκεκριμένα για την κύρωση σχεδίων ανάπτυξης και χωροταξικών μελετών λιμένων με μόλις 151 ψήφους!!!.
Ειδικότερα, σε σύνολο 278 βουλευτών, ναι ψήφισαν 151, όχι οι 114, και παρών 13 βουλευτές.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση ήταν τα αντάρτικα που δημιουργήθηκαν και φάνηκαν κατά την ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και της Ασημίνας Ξυροτήρη από την ΔΗΜΑΡ, που ψήφισαν όχι, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος ψήφισαν παρών!