Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πηγή Δεβετζή μιλάει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το... σεξ σε αυτούς (και για πολλά άλλα...)

Σχολιάζει για πρώτη φορά την αποβολή της Παπαχρήστου λόγω του ρατσιστικού tweet, απαντά για την προσωπική της ζωή  και υποστηρίζει ότι γνωρίζει ποια είναι η λύση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΤΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΌ ΕΝΤΥΠΟ




Mακριά από το σκληρό πρόγραμμα του πρωταθλητισμού και με σκέψεις που φανερώνουν τη θέλησή της να κάνει καινούργια πράγματα στη χώρα που ανήκει, η Χρυσή Ολυμπιονίκης από την Αλεξανδρούπολη, Πηγή Δεβετζή, μιλά στη «W» για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, για την κατρακύλα του ελληνικού αθλητισμού, για τη σκανδαλώδη πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και για τη νέα σελίδα στην προσωπική της ζωή, που την κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο… να χαμογελά.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου τι γεύση σου άφησαν;
Δεν με ενθουσίασαν καθόλου σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Διοργανωτικά, παρατήρησα αρκετές ελλείψεις, όπως ότι δεν μετράγανε σωστά τις προσπάθειες των αθλητών. Για παράδειγμα ο Λούης Τσάτουμας έκανε τέσσερα άλματα αντί για τρία γιατί δεν μέτρησαν το ένα άλμα του. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο, πόσο μάλλον σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο για τον Ζακ Ρογκ, τι να πω... Τι ήταν αυτά που είπε, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες… γύρισαν σπίτι τους; Ποιο σπίτι τους; Η Ελλάδα είναι το σπίτι τους. Δεν λέω ότι το έκανε επίτηδες. Ίσως ήταν φραστικό λάθος ή τα γραπτά του ήταν παλιά.

Το σχόλιό σου για την κατάταξη που πήραμε στους Ολυμπιακούς και τα μετάλλια που δεν έφεραν;
Γενικά παρατηρούμε ότι τα μετάλλια ολοένα και λιγοστεύουνε και έχουν πτωτική πορεία. Πήραμε 16 στην Αθήνα, 4 στο Πεκίνο, τώρα 2 στο Λονδίνο, στη Βραζιλία ίσως δεν πάρουμε κανένα. Και το θεωρώ λογικό από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κίνητρα και χρήματα για τους αθλητές. Άκουγα συνεχώς παράπονα, ότι δεν πληρώνονταν ούτε οι ίδιοι ούτε οι προπονητές τους.

Τι προβλέπεις για τους επόμενους Ολυμπιακούς;
Θα πάμε όσο γίνεται πάλι λιγότεροι. Από τους 105 αθλητές μπορεί να πάμε 60…

Για τους Παραολυμπιακούς;
Προσωπικά τους παρακολουθώ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Προσπαθούν με κομμένο πόδι ή κομμένο χέρι να συναγωνιστούν αθλητές από άλλες χώρες και πραγματικά μας κάνουν πολύ περήφανους.

Σε σχέση με την Ελληνίδα αθλήτρια που αποβάλανε;
Η Ολυμπιακή Επιτροπή βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα χωρίς να έχει ακούσει καν την αθλήτρια. Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να την αφήσουν να αγωνιστεί και μετά να την τιμωρήσουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν.

Ντοπάρισμα: Σκάνδαλο ή πραγματικό γεγονός;
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς, και πιο πολύ για τον εαυτό σου και την υγεία σου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο… Βιταμίνες έχω πάρει, όχι όμως και ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Όλα αυτά έχουν πολλές παρενέργειες και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Πάντως, την Ελλάδα πάντα την είχαν στο μάτι όταν γινόντουσαν Αγώνες.

Υπόθεση «προφυλακτικά και σεξ». Τι έχεις να πεις;
Μας τα μοιράζανε από την αρχή των Αγώνων γιατί θεωρούσαν ότι θα μπλεχτούμε μεταξύ μας. Υπάρχει η φήμη ότι οι άνδρες δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες, ενώ οι γυναίκες ναι. Μάλιστα οι μελέτες λένε ότι αυτό είναι «φυσικό» ντοπάρισμα.

Τα δικά σου νέα επαγγελματικά βήματα…
Εδώ και έναν χρόνο μένω μόνιμα Αλεξανδρούπολη. Βοηθάω τον αθλητισμό της πόλης. Είμαι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας χάντμπολ «Κύκλωπες» και στην ομάδα στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οικονομικά και εγώ διοργανώνω συναυλίες και εκδηλώσεις για να τους βοηθώ. Επιπλέον, προπονώ και ένα 15χρονο κοριτσάκι, που τώρα είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στις κορασίδες, και συνεργάζομαι με τον Λογαρά τον Παναγιώτη, τον πρώην παίκτη της Εθνικής στις ακαδημίες ποδοσφαίρου που έχει.

Προσωπική ζωή;
Είμαι καλά… Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαι καλά. Τίποτα άλλο.

Πολιτική-οικονομική κρίση και Ελλάδα. Το μέλλον της χώρας πώς το βλέπεις;
Να σου πω ποια είναι η λύση: Να μαζέψουν τα λεφτά από όλους αυτούς τους πολιτικούς που έχουν καταχραστεί χρήματα από τον ελληνικό λαό και να τα δώσουν πίσω στον κοσμάκη που πεινάει.