Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μητροπολίτης της Θράκης που βρέθηκε στο Βατικανό (παρέα με τον... Σαμαρά και τους λοιπούς ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων της ΕΕ)

Επέστρεψε στην περιοχή μας, μετά από πενθήμερη παραμονή εκεί από την Ιερά Σύνοδο, αλλά δεν μάθαμε αν παραβρέθηκε στην χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Βενέδικτο
    ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ολοκλήρωσε, ως μέλος του Δ.Σ. της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της παρελθούσης συνοδικής χρονιάς, την από 17-22 Σεπτεμβρίου, αποστολή στο Βατικανό.

Με απόφαση του Ιουνίου 2012 του Κεντρικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού μας Οργανισμού, με τον Γεν. Διευθυντή τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, τον Διευθυντή π. Κάλλιστο Ροδόπουλο και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο Λαφτσή... επισκέφθηκαν την Αγία Έδρα και συνάντησαν τον καρδηνάλιο Farina και τον αρχιεπίσκοπο Bruges, πρώην και νυν Βιβλιοθηκαρίους της Βατικανής Βιβλιοθήκης, τον καρδηνάλιο Koch και τον αρχιεπίσκοπο Farell, Πρόεδρο και Γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, καθώς και τον Πρύτανη και πατέρες του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρώμης.

Τα θέματα των συζητήσεων αφορούσαν στην συνέχιση και την διεύρυνση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που βρίσκονται εν εξελίξει μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Αποστολικής Διακονίας από 9ετίας, καθώς και την σύναψη νέων πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος μετέφερε στα στελέχη του Βατικανού τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και της Αποστολικής Διακονίας θα ενημερώσει ο Μητροπολίτης μας γραπτώς και αναλυτικώς.