Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη διαδικτυακή απάτη στην Ορεστιάδα

23χρονος εξαπάτησε 24χρονη πείθοντάς την να καταθέσει ποσό για αγορά κινητού τηλεφώνου που δεν είδε ποτέ, ενώ είχαμε ανάλογο περιστατικό και στην Καβάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης, που είχαν διαπραχθεί την 22-3-2012 και την 27-9-2012, σε Καβάλα και Ορεστιάδα, αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, μετά από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 (γυναίκα) και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν, ξεχωριστές, δικογραφίες για απάτη.

Αναλυτικότερα:
 •    Η 22χρονη ημεδαπή, την 22-3-2012, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες, εξαπάτησε 31χρονο ημεδαπό, κάτοικο Καβάλας, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 150 Ευρώ για αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.
    Ο 23χρονος δράστης, την 27-9-2012, εξαπάτησε 24χρονη ημεδαπή, κάτοικο Ορεστιάδας, πείθοντάς την να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 320 Ευρώ για αγορά κινητού τηλεφώνου, το οποίο διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα αποσταλούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Καβάλας και Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.