Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Επώνυμο κρασί αποκτά ο Έβρος

Με επιτυχία εξετάστηκε ο φάκελος υποψηφιότητας της Νομαρχίας Έβρου για χρήση του όρου «τοπικός οίνος». Θα έχουμε πλέον εβρίτικο κρασί. Όλες οι λεπτομέρειες...





Με επιτυχία στέφθηκε η εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας του νομού Εβρου για αναγνώριση του δικαιώματος χρήσης του όρου «τοπικός οίνος», ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Εβρου-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 1125 της 23-07-2010, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζεται το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης «Τοπικός Οίνος Εβρου» ή «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Εβρος», για την περιγραφή των οίνων που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του νομού Εβρου.

«Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από την συντονισμένη προσπάθεια των δύο Διευθύνσεων Γεωργίας του νομού σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας αγροτικού τομέα του νομάρχη. Με την αναγνώριση αυτή δίνεται η δυνατότητα στα αμπελο-οινικά προϊόντα του νομού να διεκδικήσουν επώνυμα πλέον και με αξιώσεις την θέση που τους αρμόζει στην εσωτερική αλλά και στην διεθνή αγορά» δήλωσε ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα και Υποδομών, Μιχάλης Κογιομτζής.



Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/