Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

O Σγουρίδης για υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ;

Έντονα ακούγεται και γράφεται στις αθηναϊκές εφημερίδες το όνομα του Παναγιώτη Σγουρίδη για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Ο ίδιος το επιθυμεί. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό; Και ποιος ο ρόλος του ΛΑΟΣ;





ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΤΩΣ να υπάρξουν οι όποιες ανακοινώσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών, μάλλον στην επέτειο της ίδρυσης του ΠαΣοΚ που έχει προγραμματιστεί να γίνει και Εθνικό Συμβούλιο για να τις επικυρώσει, οι πάντες έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Ακόμα και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, που προφανώς αξιοποιώντας τις καλές του άκρες στην Αθήνα, κατάφερε να εμφανίσει τον εαυτό του ως απόλυτο φαβορί για να λάβει το χρίσμα σε μια από τις εγκυρότερες φιλοπασοκικές εφημερίδες: το «Καρφί» που μπορεί να συνεχίζει χωρίς τον Νίκο Κακαουνάκη, αλλά εξακολουθεί να διακρίνεται για το μαχητικό και συνήθως έγκυρο ρεπορτάζ του στο κυβερνητικό κόμμα.


ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ είδαμε μεν στο τρέχον τελευταίο φύλλο ένα δημοσίευμα περί Ντόλιου, αλλά μια βδομάδα πιο πριν αναγράφονταν επί λέξει: «Και το όνομα αυτού, Παναγιώτης Σγουρίδης! Αυτός θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Θράκης. Μόνο του ΠΑΣΟΚ; Μάλλον όχι. Για την ακρίβεια, το όνομα του Παναγιώτη Σγουρίδη έπεσε στο τραπέζι των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που γίνονται σε επίπεδο τοπικών κομματικών στελεχών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ποιοι το έριξαν στο τραπέζι! Έκπληξη! Τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Άνθρωποι του Γιώργου Καρατζαφέρη διαμήνυσαν αρμοδίως ότι, αν το ΠΑΣΟΚ κατεβάσει ως υποψήφιο τον έμπειρο πολιτικό, τότε το ΛΑΟΣ δεν θα κατεβάσει υποψήφιο και θα στηρίξει τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Για να δώσουν μάλιστα βαρύτητα στην πρότασή τους, είπαν στα τοπικά στελέχη ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε για το κυβερνών κόμμα μια έμμεση παραδοχή του λάθους που έκανε στο παρελθόν με την κυρία Καραχασάν. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν με καλό μάτι την πρόταση και μάλλον το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί άμεσα από τις εξελίξεις...».

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ πράγματι υπάρχουν στελέχη στο κυβερνών κόμμα που βλέπουν με καλό μάτι την πρόταση, τα στελέχη πάντως που βρίσκονται κοντά στον Γ. Παπανδρέου ακούν τα περί συνεργασιών ΠαΣοΚ και ΛαΟΣ και βγάζουν φλύκταινες. Αυτό έγινε αντιληπτό περίτρανα την περασμένη εβδομάδα με την υποψηφιότητα του αντάρτη της ΝΔ Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο, την οποία σκέφτονταν σοβαρά κάποιοι στην Ιπποκράτους αλλά πλέον την απορρίπτουν επειδή τους πρόλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης. Επιπλέον, πολύ αμφιβάλω αν ο Γ. Παπανδρέου πιστεύει πράγματι ότι ήταν λάθος η επιλογή Καραχασάν, αφού πέρα από τον πρόσωπο, η κίνηση είχε έναν συμβολισμό που διαχρονικά δείχνει να πιστεύει ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά το θέμα Θράκη. Αφήστε που ο ΛαΟΣ έσπευσε να δηλώσει ως πρότασή του για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ την δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου, προκαλώντας την εντονότατη άρνηση αλλά και αντίδρασή της. Επομένως; Το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης να επιθυμεί το χρίσμα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και να διαθέτει τις άκρες του στους δημοσιογραφικούς κύκλους της πρωτεύουσας δεδομένου άλλωστε ότι διετέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής και αρκετά από αυτά ως αντιπρόεδρος της Βουλής, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή το δημοσίευμα υπήρξε σε μια έγκυρη πασοκική εφημερίδα, θα επιβεβαιωθεί κιόλας. Για αυτό, το μόνο ίσως ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το τι θα κάνει ο Σγουρίδης αν δεν ανακοινωθεί από το ΠαΣοΚ αλλά τον προτείνει τελικά ο ΛαΟΣ.



Πηγή:  http://www.flitzani.gr/