Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η συνέντευξη του Χουντή στην Ξάνθη


Στην Ξάνθη βρέθηκε τις πρωινές ώρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Τι ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους τοπικούς δημοσιογράφους;



Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κι αφού επισκέφθηκε την ΣΕΚΑΠ και τη Νομαρχίας, παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους κι εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως ενημέρωσε, στη ΣΕΚΑΠ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και την Διοίκηση και να ενημερωθεί για τα προβλήματα της καπνοβιομηχανίας καθώς και την πορεία της που βασίζεται στον δανεισμό της μεγαλομετόχου Αγροτικής Τράπεζας με το 'ληστρικό' όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επιτόκιο.

Στη Νομαρχία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για το θέμα των μετατάξεων λόγω Καλλικράτη που τους απασχολεί καθώς και για όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι!

Ο Κ. Χουντής στην εισαγωγή του πριν δεχθεί απαντήσεις ανέφερε ότι πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, υπάρχει διέξοδος πολύ διαφορετική απ' αυτήν που εμφανίζει η κυβέρνηση που έχει ως 'ευαγγέλιο το μνημόνιο' όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ενώ επανειλημμένως τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία για τον λαό να στέιλει το πολιτικό μήνυμα της διαφωνίας, της αμφισβήτησης, της άρνησης, της ανατροπής, στην πορεία της χώρας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Όπως ενημέρωσε ο ευρωβουλετής, συζητιέται στην Ευρώπη ν' αποφασισθεί η τιμωρία των απείθαρχων κρατών, με πρώτη την Ελλάδα φυσικά, στην περίπτωση που δεν υπακούουν στις ευρωπαϊκές επιταγές, να γίνεται διακοπή των επιδοτήσεων με πρώτες αυτές του αγροτικού κόσμου. Οι πολίτες πρέπει ν' αντισταθούν σ' αυτές τις κοινοτικές επιταγές και ν' αλλάξει το σύμφωνο σταθερότητας, τόνισε ο κ. Χουντής για να συνεχίσει λέγοντας ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Χαμένες ψήφοι λόγω εκλογικού νόμου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ν. Χουντής διευκρίνησε ότι με το εκλογικό σύστημα που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι τοπικές εκλογές και με δεδομένο ότι δεν επιλέχθηκε και πάλι η απλή αναλογική, πολλές ψήφοι διαμαρτυρίας θα πέσουν στο κενό λόγω των μεγάλων συνασπισμένων συνδυασμών που θα περιλαμβάνουν και τέτοιες ψήφους. Η αποτύπωση της αντίδρασης θα προέλθει απ' την κάλπη και απ' την δύναμη των ανεξάρτητων συνδυασμών κι όχι απ' τον αριθμό των Περιφερειών που πήρε η κυβέρνηση και των δήμων που έχασε αφού στην περίπτωση που υπερτερούν εκείνες που θα κερδίσει, με κανέναν τρόπο δε σημαίνει ότι οι πολίτες συμφωνούν με τις επιλογές της.

Συνεργασίες με...όρους

Για το θέμα των συνεργασιών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την θέση του κόμματος που αναφέρει ότι μπορούν να υπάρξουν με συνδυασμούς που κινούνται στα ίδια πλαίσια που κινείται το κόμμα ενώ για τον Δήμο Ξάνθης απλώς επιβεβαίωσε το γνωστό, ότι την Δημοτική παράταξη 'Πολίτες για την Ξάνθη' με επικεφαλής τον Ν. Ανταμπούφη, την στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την Δημοκρατική Αριστερά, αναφέροντας επίσης ότι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι τα δυο κόμματα. Αποκλείονται οι συνεργασίες που επιβάλλει ο δικομματισμός και το εκλογικό σύστημα, είναι η σαφής θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως την εξέφρασε ο Ν. Χουντής.

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του xanthionline αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση έξω απ' το προεκλογικό κλίμα των ημερών, για ενημέρωση και λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτής αφού οι θέσεις του κόμματος για την μειονότητα είναι γνωστές και δεδομένες και δεν έχουν κάτι να κρύψουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 
Πηγή:  http://www.xanthionline.com/