Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μπάχαλο η ΝΔ στον Δήμο Τοπείρου


Όλοι περίμεναν το χρίσμα απ' την Ρηγίλλης για να ξεκαθαρίσει το θέμα στον Τόπειρο αλλά με την ανακοίνωση για χρίσμα στον Θ. Μίχογλου, μάλλον περιπλέκονται περισσότερο. Μάθετε γιατί...




Όλοι περίμεναν το χρίσμα απ' την Ρηγίλλης για να ξεκαθαρίσει το θέμα στον Τόπειρο αλλά με την ανακοίνωση για χρίσμα στον Θ. Μίχογλου, μάλλον περιπλέκονται περισσότερο στον Τόπειρο. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αναγκασμένη να επιλέξει κάποιον απ' αυτούς που δήλωσαν ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στον Δήμο αφού για πρώτη φορά σ' αυτές τις εκλογές ο επίσειρά ετών Δήμαρχος Σ. Χατζηευαγγέλου, αν κι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε κατέβει με χρίσμα όπως γίνεται φέτος.


Ανακοίνωση στήριξης στον 'ανεξάρτητο' Σ. Στολίδη

Απ' την άλλη, παρά τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΝΟΜΕΚΕ της ΝΔ το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία του προσκεκλημένου Πορέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Τοπείρου Χ. Κετύπη, τελικά ανακοινώθηκε κι επισήμως η απόφαση στήριξης στον 'ανεξάρτητο' πρώην βουλετή του ΠΑΣΟΚ Σ. Στολίδη που έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο και μάλιστα έχει ήδη προχωρήσει στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του περιλαμβάνοντας και γνωστά ονόματα της ΝΔ απ' την περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ που υπογράφει ο Πρόεδρος και η Γραμματέας Ε. Κομματίδου, συνεργάτης του βουλευτή Α. Κοντού που ψήφισε λευκό στην επίμαχη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτός καταστατικών κανονισμών και χαρακτηρίζεται ως 'αντάρτικο' από μέλη της ΝΟΔΕ, αναφέρει τα εξής:

Σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασλευή 13 Αυγούστου 2010 και ώρα 20.30' , συνεδρίασε η ΔΗΜΤΟ Τοπείρου με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης για την κατάσταση του Δήμου και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα μηνύματα απ' την βάση της παράταξής μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών του υποψήφιου δημάρχου κ. Σ. Στολίδη'.

Υπενθυμίζεται ότι αίτηση στο κόμμα για να λάβει το χρίσμα είχε καταθέσει και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σ. Μωραϊτης.

Πολλαπλά μηνύματα!

Η απόφαση να δοθεί το χρίσμα στον Θ. Μίχογλου στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις κι αυτή ήταν κι η βούληση της Ρηγίλλης όπως σαφώς αποδεικνύεται. Πρόκειται για ένα καθαρά κομματικό στέλεχος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράταξη του επίσης καθαρά κομματικού Γ. Παυλακάκη κι επί σειρά ετών εμπλεγμένο στα κοινά του δήμου. Ωστόσο, η εκλογική δύναμη του Θ. Μίχογλου δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τη ΝΔ, γεγονός που επίσης γνωρίζει πολύ καλά η Ρηγίλλης, δεδομένου και του 'σκηνικού' όπως έχει στηθεί με την υποψηφιότητα Σ. Στολίδη που είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή ακόμη και των νεοδημοκρατών που διακαώς επιθυμούν τον 'εκθρονισμό' της σημερινής κι επί σειρά ετών, δημοτικής αρχής.

Ο Θ. Μίχογλου μπορεί να εξαφάλισε την επίσημη στήριξη του κόμματος αλλά μέχρι στιγμής, δεν θεωρείται και άτομο που θα στήριζε το περιβάλλον του βουλευτή της ΝΔ, Α. Κοντού ενώ στενοί πολιτικοί του φίλοι έχουν ήδη καταθέσει την στήριξή τους στον Σ. Στολίδη, έχοντας κι επισήμως ενημερώσει τα στελέχη του κόμματος για την επιλογή τους αυτή.
 
 
Πηγή: http://www.xanthionline.com/