Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των υποψηφιοτήτων

Όλα τα ονόματα που παίζουν για την Περιφέρεια AM-Θ αλλά και για όλους τους Δήμους της. Ποια είναι τα φαβορί και ποια τα αουτσάιντερ, αναλυτικά όσο ποτέ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα...





Μπορεί το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ για πολλούς δήμους του Καλλικράτη να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και να μην έχουν ακόμη ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων, όπως και για τις περιφέρειες, αλλά μέρα με τη μέρα ανακοινώνονται οι στηρίξεις των κομμάτων στα πρόσωπα.

Μια καταγραφή επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα πρόσωπα τα οποία θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις εκλογές του φθινοπώρου ώστε να έχετε μια σφαιρική εικόνα των υποψηφιοτήτων.

Σχετικά με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης τα σίγουρα ονόματα είναι τρία από το ΠΑΣΟΚ ο Άρης Γιαννακίδης, από τη ΝΔ ο Γιώργος Παυλίδης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Τρέλλης.

Όσον αφορά τους δήμους θα προσπεράσουμε τον νομό Ροδόπης όπου τα σίγουρα ονόματα είναι ακόμη μια ρευστή υπόθεση εκτός του δήμου Κομοτηνής που σταθερές υποψηφιότητες είναι για τη ΝΔ ο Δημήτρης Κοτσάκης, για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Πετρίδης και για το ΚΚΕ ο Νίκος Φακιρίδης. Στον δήμο Σαπών – Μαρώνειας σίγουρος είναι ο Γιώργος Πιλιλίτσης από το ΠΑΣΟΚ και ο Χρήστος Παπανικολάου από τη ΝΔ με ενδεχόμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ιλχάν Αχμέτ.

Στον δήμο Ιάσμου μόνο ο Κυριάκος Αμούτζας είναι έτοιμος για να πάρει μέρος με προφανές κοινό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Στον δήμο Αρριανών ο νυν δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης είναι τα σίγουρα χαρτιά.



ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Αλεξανδρής, Μιχάλης Κογιομτζής, Γιάννης Λασκαράκης, Απόστολος Φωτιάδης, Γιώργος Ραπτόπουλος, Γιώρος Παντελίδης. ΝΔ: Δημήτρης Πέτροβιτς, Χρήστος Κούρτης, Ευάγγελος Λαμπάκης. ΚΚΕ: Σάββας Δευτεραίος (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ)

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ. ΝΔ: Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Στέφανος Σιναπίδης.

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΝΔ: Δημήτρης Μουζάς. ΠΑΣΟΚ: Λευτέρης Χαμαλίδης, Άγγελος Παπαϊωάννου, Πολυχρόνης Αντωνιάδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κανταρίδης, Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης, Πασχάλης Γουτκίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Τσιανκούρης. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Βαρσάμης Βαρσαμακίδης

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ. ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Χανός (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ- ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Ατζανός.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ. ΝΔ: Αθανασία Κακαλή. ΠΑΣΟΚ: Παύλος Φυλλαρίδης, Βαγγέλης Πουλιλιός, Πασχάλης Χριστοδούλου, Μίμης Τζιακίρης. ΚΚΕ: Χάρης Κυριακίδης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ).



ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ. ΝΔ: Εύα Τσακίρη. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Παναγιώτης Σαλτούρος. ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Τσολακίδης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ)

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ. ΝΔ: Μουσταφά Αγκά. ΠΑΣΟΚ: Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή, Τζεμήλ Καπζά, Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ. ΝΔ: Μιχάλης Στυλιανίδης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΠΑΣΟΚ: Χρήστος Πούλιος (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΚΚΕ: Γιώργος Κολλάρος (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ)

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ. ΠΑΣΟΚ: Στυλιανός Χατζηευαγγέλου (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ)



ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ. ΝΔ: Θωμάς Μαργαρίτης. ΠΑΣΟΚ: Κυριάκος Χαρακίδης, Ανέστης Τερζής, Κώστας Σούτος, Πέτρος Δήμου, Νίκος Πολυμενέρης. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Κώστας Ευμοιρίδης. ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. ΠΑΣΟΚ: Τάσος Χατζηλαζάρου, Παντελής Τοκούτσης, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αλβανόπουλος, Φώτης Καλογήρου. ΝΔ: Χρήστος Γεωργιτσόπουλος (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ).

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ. ΝΔ: Μελέτης Μαυρίδης, Βασίλης Γιαννόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. ΠΑΣΟΚ: Αλίκη Σωτηριάδου. ΝΔ: Νίκος Καγιόγλου, Φίλιππος Καλοσίδης, Βασίλης Μακρής. ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ. ΝΔ: Θόδωρος Αθανασιάδης. ΠΑΣΟΚ: Άγγελος Λύσελης, Κώστας Μιχαηλίδης.



ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΝΔ: Θεόδωρος Καλλιοντζής. ΠΑΣΟΚ: Κωστής Σιμιτσής (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΣΥΡΙΖΑ: Λάζαρος Βασιλειάδης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΝΔ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, Στάθης Εριφυλλίδης.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ. ΝΔ: Σάββας Μιχαηλίδης. ΠΑΣΟΚ: Βαγγέλης Τσομπανόπουλος (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ).

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ. ΝΔ: Γιάννης Φιλόσογλου, Χαράλαμπος Χρυσανίδης. ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Ξουλόγης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ).

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ. ΝΔ. Λευτέρης Μερέσης. ΠΑΣΟΚ: Σταύρος Αραπάκης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ). ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Κώστας Χατζηεμμανουήλ.



Πηγή: http://www.xronos.gr/