Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ελπίδα ανόδου για το Σουφλί στην Γ’ Εθνική

Ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα έχει προκληθεί με τον υποβιβασμό τριών ομάδων από την Γ’ Εθνική, που μπορεί να οδηγήσει άμεσα τον Έβρο Σουφλίου στο να δώσει άμεσα μπαράζ ανόδου. Πως μπορεί να γίνει αυτό;





Ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα που δίνει ελπίδες ανόδου στην Γ' Εθνική από την προσεχή κιόλας σεζόν για τον Έβρο Σουφλίου έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής να υποβιβαστούν στην Δ' Εθνική το Αιγάλεω, η Καλαμάτα και ο Πυρσός Γρεβενών.

Οι τρεις οµάδες δεν κατέθεσαν καν αίτηση συµµετοχής στο πρωτάθληµα της Γ' Εθνικής και έτσι το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Επαγγελµατικού Πρωταθλήµατος συνεδρίασε εκτάκτως αποφασίζοντας οµόφωνα τον υποβιβασµό τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Καλαµάτα και το Αιγάλεω υποβιβάστηκαν φέτος από τη Β' στην Γ' Εθνική, ενώ ο Πυρσός Γρεβενών τερµάτισε στην 7η θέση του 2ου οµίλου της Γ' Εθνικής.

Μετά από αυτήν την απόφαση, οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα λάβουν αφενός στον Νότιο Όμιλο 16 σύλλογοι, αφετέρου στον Βόρειο Όμιλο 17 ομάδες. Ωστόσο όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, μάλλον αγνοούν (ή επιχειρούν να παρακάμψουν) τον ΚΑΠ, που προβλέπει άλλα σε περίπτωση που η αδυναμία συμμετοχής μιας ομάδας εκδηλωθεί πριν την κλήρωση και την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος.

Σύµφωνα λοιπόν µε τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, τη θέση των τριών υποβιβασθέντων πρέπει να πάρουν οι οµάδες της αµέσως επόµενης κατηγορίας (εν προκειµένω της Δ' Εθνικής) που την περασµένη σεζόν είχαν κατακτήσει τις καλύτερες θέσεις πίσω από τις οµάδες που προβιβάστηκαν. Πρόκειται για πιστή εφαρμογή της διάταξης που πριν τέσσερα χρόνια οδήγησε και τον Πανθρακικό από την Γ' στην Β' Εθνική, μετά την αποχώρηση από αυτό το πρωτάθλημα του Ακράτητου Νέων Λιοσίων.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, καθώς το πρωτάθληµα της Δ' Εθνικής πραγµατοποιείται µε 10 οµίλους και η πρώτη οµάδα κάθε ενός πήρε το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Εποµένως η ΕΠΟ κανονικά καλείται είτε να προκυρήξει αγώνες µπαράζ µεταξύ των 10 δεύτερων οµάδων των οµίλων, είτε να καλύψει τις τρεις κενές θέσεις µε άλλα κριτήρια!

Υπενθυμίζεται ότι την δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο της Δ' Εθνικής κατέλαβε ο Έβρος Σουφλίου, ενώ οι επόμενες δεύτερες στους οµίλους του Περιφερειακού Πρωταθλήματος πέρυσι ήταν οι Νάουσα, Κιλκισιακός, Τηλυκράτης, Πυργετός, Εράνη Φιλιατρών, ΕΠΑΜ Μιδέας, Ελπιδοφόρος, Αήττητος Σπάτων και Γιούχτας. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί και με ποια αιτιολογία.



Πηγή: http://www.thrakisport.gr/