Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αρχηγός κόμματος στην Ξάνθη της Παναγίας!


Αρχηγός μεγάλου κόμματος επρόκειτο με βάση τον αρχικό του σχεδιασμό να βρεθεί στην Ξάνθη τον Δεκαπενταύγουστο και να εκκλησιαστεί της Παναγίαςσε ιερό ναό της πόλης. Τελικά το πρόγραμμα άλλαξε και δεν ήρθε. Ποιος ήταν;





Σε ιερό ναό της Ξάνθης είχε αρχικά προγραμματίσει η Ρηγίλλης να εκκλησιαστεί για την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, για το λόγο αυτό είχε γίνει σχετική ενημέρωση και στο νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη προκειμένου με άκρα μυστικότητα να οργανώσει το πρόγραμμα του αρχηγού της ΝΔ, η επίσκεψη του οποίου θα συνοδεύονταν και από την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Τελικά το πρόγραμμα άλλαξε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και προτιμήθηκε ο κ. Σαμαράς να παραμείνει στην Πελοπόννησο και να εκκλησιαστεί το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Μοναστήρι της Παναγίας της Ελωνας, στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας. Τον λόγο μην τον αναζητήσετε πάντως στην απροθυμία για μετακίνηση στην Θράκη αλλά στον... Πέτρο Τατούλη.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού αποφάσισε να κατέβει ως αντάρτης υποψήφιος περιφερειάρχης στη ΝΔ, κόντρα δηλαδή στην κομματική επιλογή του νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου. Η Αρκαδία είναι η πατρίδα του Τατούλη και επειδή στη ΝΔ φοβούνται το πλήγμα από ενδεχόμενη ήττα στην Πελοπόννησο, πατρίδα όχι μόνο του Σαμαρά αλλά και των αντιπροέδρων Αβραμόπουλου και Δήμα αλλά και του γραμματέα Λυκουρέντζου, όλοι μαζί τρέχουν και δεν φτάνουν.

Δεν θα αργήσει πάντως και η άνοδος Σαμαρά στην Θράκη και κατά πάσα πιθανότητα πάλι στην Ξάνθη...