Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι συλλήψεις λαθρομεταναστών σε όλη τη Θράκη. Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κάνει λόγο για πέντε ακόμα αλλοδαπούς που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης. Διαβάστε την...



Απογευματινές ώρες της Τρίτης στην αγροτική περιοχή Θαλασσιάς Ξάνθης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, ένας 31χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας στερούμενος νομίμων διατυπώσεων παραμονής χώρα μας.

ο οποίος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου το οποίο εκλάπη από τα Πετράλωνα Αττικής, κατελήφθη να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή των στο εσωτερικό της χώρας μας, πέντε (05) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας.

Ο διακινητής των λαθρομεταναστών αντιλαμβανόμενος το συνεργείο αστυνομικού ελέγχου προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αγροτική περιοχή Μουσθένης Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, τέσσερις (04) αλλοδαποί λαθρομετανάστες στερούμενοι νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας οι οποίο επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος το συνεργείο ελέγχου των αστυνομικών, δεν ακινητοποίησε το όχημα του ως όφειλε σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα των ένστολων αστυνομικών και λίγο αργότερα εγκατέλειψε αυτό και διέφυγε εκμεταλλευόμενος τη βλάστηση της περιοχής.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών ενώ αυτοί με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.