Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτος εκβιασμός στην Ξάνθη: Ή μου δίνεις... 5.000 ευρώ ή θα καταγγέλλω καθημερινά το μαγαζί σου για...ηχορύπανση!

Με τον ίδιο τρόπο o 63χρονος δράστης είχε  «πάρει» άλλα 2.500 ευρώ από άλλο.... καταστηματάρχη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ
ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Απίστευτα πράγματα αποκαλύπτεται ότι συμβαίνουν στη Ξάνθη....εξ’ αιτίας θαρραλέων επιχειρηματιών που δεν υποκύπτουν στους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και αντιστέκονται...

Την περασμένη Τρίτη είχαμε στη πόλη μας τη σύλληψη 63χρονου για εκβίαση 38χρονου ιδιοκτήτη καφέ μπαρ της πόλης, γιατί τον... «εκβίαζε» ότι αν δεν τού ‘δινε 5.000 Ευρώ, θα έκανε καταγγελίες στην αστυνομία σε βάρος του μαγαζιού του! Μπορείτε λοιπόν και μόνο από την δημοσίευση του αστυνομικού δελτίου να καταλάβετε τι «συμβαίνει» σε πολλές από τις καταγγελίες σε βάρος μαγαζιών της Ξάνθης από....»κακούς» γείτονες ή...κοινούς εκβιαστές για δήθεν...ηχορυπάνσεις ή άλλους λόγους.

Το πιο ωραίο από όλα; Ο 63χρονος ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ είχε ήδη καταφέρει να πάρει από άλλο 39χρονο επιχειρηματία το ποσόν των...2.500 Ευρώ για να μην τον καταγγείλει!!! (Σ.Σ. Στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύουμε ότι ακράδαντα ότι θα πρέπει να πάρει θέση και το Σωματείο Καφέ μπαρ της πόλης μας...)

Τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:


Σύλληψη ημεδαπού για εκβίαση

Συνελήφθη την ΤΡΊΤΗ (17-1-2012) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 63χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση.

Ειδικότερα, χθες (17-1-2012) το πρωί, ο 38χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος (καφέ-μπαρ) στην Ξάνθη, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ότι ο 63χρονος απαιτεί από αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ, για να μην προβαίνει σε καταγγελίες σε βάρος του καταστήματος.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το δράστη προκαθορίστηκε ραντεβού στο οποίο ο 38χρονος θα παρέδιδε στον 63χρονο το χρηματικό ποσό των 2.300 Ευρώ.

Το ίδιο μεσημέρι ο 63χρονος παρέλαβε από τον 38χρονο το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 63χρονος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την 15-6-2010, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.500 Ευρώ από τον 39χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος (καφετέρια) στην Ξάνθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/