Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αποκάλυψη: Αγρια (αλλά υπόγεια) κόντρα Πεταλωτή - Χατζηοσμάν

Και στη μέση ο...
Μανώλης Όθωνας
και τα Πυροσβεστικά
Κλιμάκια Ιάσμου & Σαπών

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μια υπόγεια κόντρα ανάμεσα στους δύο βουλευτές Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή και Αχμέτ Χατζηοσμάν κρύβουν οι δύο ανακοινώσεις που αμφότεροι εξέδωσαν την Τρίτη, κατά τα άλλα ημέρα δημοσιογραφικής απεργίας, με διαφορά λίγων ωρών και αφορμή την μη κατάργηση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών.

Το θέμα απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ της Ροδόπης και γενικά της Θράκης, προκάλεσε ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωση του Γ. Παυλίδη αλλά και ερωτήσεις στην Βουλή από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και τον Χατζηοσμάν.

Πρώτος ο Χατζηοσμάν έσπευσε ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης να ανακοινώσει ότι δεν κλείνουν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια. Όπως υποστήριξε, επισκέφθηκε προσωπικά τον Όθωνα και για να το επιβεβαιώσει, έσπευσε να στείλει μαζί και... φωτογραφία. "Ο Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών. Ενημέρωσε τον βουλευτή ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου δεν υπήρξε ποτέ οποιοσδήποτε προγραμματισμός περί κατάργησης ή κλεισίματος των εν λόγω Κλιμακίων", αλλά αντίθετα "άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναβάθμισης των Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών", επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Περίπου πέντε με έξι ώρες μετά, προφανώς πληροφορηθείς για το δελτίο Τύπου του Χατζηοσμάν, έστειλε δικό του δελτίο Τύπου ο Πεταλωτής για το ίδιο θέμα. Αν και χωρίς... φωτογραφία, υποστήριξε ότι και αυτός επισκέφθηκε τον Όθωνα για το ίδιο θέμα και έλαβε την ίδια διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία "τα κλιμάκια στις Σάπες και τον Ίασμο, όχι απλώς δεν έχει αποφασιστεί να κλείσουν, αλλά με δεδομένες και τις ανάγκες που έχουν, αποκτούν προοπτική αναβάθμισής τους". Ωστόσο, ο Πεταλωτής δεν έμεινε σε αυτό μόνο. Πέρασε και στην επίθεση, κατηγορώντας όσους κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και πρωτοσέλιδα γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα.

Με μια πρώτη ανάγνωση, η επίθεση Πεταλωτή στοχεύει στον Στυλιανίδη. Όπως όμως έσπευδε να αναφέρει νωρίτερα στο δικό του δελτίο Τύπου ο Χατζηοσμάν, είχε προχωρήσει και αυτός σε κατάθεση ερωτήσεων για το θέμα στην Βουλή. Με άλλα λόγια, ο Πεταλωτής εμμέσως πλην σαφώς τα έβαλε και με τον μειονοτικό βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ!

Τι νομίζουμε εμείς ως ThrakiLive; Ότι ο Χατζηοσμάν πήγε πράγματι στον Όθωνα. Ότι μόλις βγήκε η ανακοίνωση Χατζηοσμάν, ο Πεταλωτής τα... πήρε στο κρανίο. Ότι επικοινώνησε και αυτός με τον Όθωνα (δεν ορκιζόμαστε ότι συναντήθηκαν κιόλας) για να πει και σε αυτόν τα ίδια πράγματα. 'Ισως και ο ίδιος ο Όθωνας να πήρε τηλέφωνο τον Πεταλωτή μετά την επίσκεψη Χατζηοσμάν. Άλλωστε, Πεταλωτής και Όθωνας είναι σε... ανοιχτή γραμμή, όπως αποδεικνύουν και οι κοινές τους δηλώσεις για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Μετά από αυτό και φοβούμενος ότι ο Χατζηοσμάν θα κλέψει όλη τη δόξα, ο Πεταλωτής έβγαλε δελτίο Τύπου με δήλωση, στην οποία άφηνε σαφέστατες αιχμές κατά και του Χατζηοσμάν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι εκλογές πλησιάζουν απειλητικά...

.