Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Φράσκος

Ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πολης και Περιφέρειας
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στις 14/1/2012 έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 88 το αξιόλογο Εργατικό Στέλεχος ΦΡΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ .

Από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία συνδικαλιστικής συνείδησης στον κλάδο των Οικοδόμων .

Σαν καλός Σαμαρείτης σταματούσε πάντα μπροστά σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό του και με όλες του τις δυνάμεις προσπαθούσε να τον βοηθήσει να λύσει κάθε του πρόβλημα Πάνω σ’ αυτό στάθηκε αληθινός, χαλκέντερος, ακούραστος, ακαταπόνητος, μοναδικός και ανεπανάληπτος.

Ο άνθρωπος Φράσκος Ιωάννης διεπνέετο από βαθειά προσήλωση στη Δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα και υπήρξε υπέρμαχος και προασπιστής αμφοτέρων.

Η σεμνότητα, η τιμιότητα, η αξιοπρέπεια και η παλικαριά αποτελούσαν την κορωνίδα των πολλών αρετών του.

Από νεαρή ηλικία προδικτατορικά εντάχθηκε στον συνδικαλισμό συμμετέχοντας στην ίδρυση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας .Ο ερχομός της δικτατορίας τον βρίσκει στην θέση του Προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων , οι στρατιωτικές αρχές τότε κατάσχουν τα αρχεία του Σωματείου . Μετά την μεταπολίτευση επανέρχεται στο Σωματείο και επανεκλέγεται Πρόεδρος και διορίζεται και Πρόεδρος του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου

Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφ. Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης στην Πανελλήνια Ένωση Συνταξ/χων και Ενεργών Στελεχών Ελλάδας .

Ο Φράσκος Ιωάννης έφυγε. Μας άφησε όμως πίσω του τη σφραγίδα και την κληρονομιά του που πλουτίζει και αναβαθμίζει τον συνδικαλιστικό βίο αυτού του τόπου. Μας άφησε τις αρετές με τις οποίες κόσμησε και τίμησε τα αξιώματά του. Μας άφησε παραδείγματα προς μίμηση .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου και οι εργαζόμενοι του Ν. Έβρου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Χρυσούλα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος   Χατζηαναστασίου Μιχάλης

.