Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συνεδρίασε στην Ξάνθη η Περιφερειακή Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού

Τα μέλη της επισκέφτηκαν το Δήμο Αβδήρων και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης στη Συδινή αλλά και στη παραλία Μυρωδάτου
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΙΟ ΠΡΙΝ;


Συνεδρίασε στην Ξάνθη την Πέμπτη η Επιτροπή Πολιτισμού – Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην συνεδρίαση προσκλήθηκε και μίλησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Παυλίδης με την ιδιότητα του ως Προέδρου της μόνιμης Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που ασχολήθηκε με το γενικό χωροταξικό για τον τουρισμό. Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις προτάσεις που κατάθεσε η ΕΝ.ΠΕ. και ειδικότερα για τα σημεία εκείνα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Οι προτάσεις του ιδίου αφορούν τον τουρισμό κρουαζιέρας με την επισήμανση να ενταχθεί και η Αλεξανδρούπολη ως προορισμός, όπως είναι ήδη η Καβάλα. Να μην επιτραπεί να γίνουν εμπορικά κέντρα εντός λιμενικών ζωνών σε σχέση με την κρουαζιέρα.

Σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δόμηση να δοθεί η δυνατότητα, είτε πρόκειται για χιονοδρομικά κέντρα είτε για παραλίες για ένα αντίστοιχο διάστημα ένταση της επισκεψιμότητας (καλοκαίρι, χειμώνας) να επιτρέπεται η εγκατάσταση φορητών ευπρεπών κατασκευών με υγειονομική εξασφάλιση συμβατές με το περιβάλλον ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες των περιοχών αυτών.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μέλη της επιτροπής έκαναν μια σειρά προτάσεων αλλά και τοποθετήσεων με έμφαση την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την υποστήριξη δράσεων πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα και στη Δράμα.

Ο αντιπρόεδρος της, Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρθηκε για τα αποτελέσματα της παρουσίας του στη Ρωσία (έκθεση LENTRAVEL – Αγ. Πετρούπολη) και τις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται με την περιοχή αυτή.

Τα μέλη της επιτροπής στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Δήμο Αβδήρων και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης στη Συδινή Ξάνθης αλλά και στη παραλία Μυρωδάτου.