Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στην Αθήνα σήμερα οι πασόκοι της Θράκης για το πρώτο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Βενιζέλο

Πόρτα επιστροφής σε διαγραφέντες αναμένεται να ανοίξει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα στηθεί τραπέζι για να συζητηθούν δράσεις και υποψηφιότητες από την Αν. Μακεδονία και Θράκη

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής, με διευρυμένη σύνθεση, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε κλειστή σύσκεψη την Πέμπτη στην Ιπποκράτους συζητήθηκε το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στο κόμμα διαγραφέντες βουλευτές που δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα, εφόσον δεσμευτούν ότι αποδέχονται και στηρίζουν τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι.

Εκτός του κ. Βενιζέλου, στη συνεδρίαση θα μιλήσουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος θα ανοίξει τις εργασίες. Θα ακολουθήσει συζήτηση σε επτά διαφορετικά τραπέζια, όσες και οι διοικητικές Περιφέρειες, που θα αφορά θέματα οργανωτικής πολιτικής, σε σχέση με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές. Εκεί θα συζητηθούν και οι υποψηφιότητες.

Στη συνεδρίαση, πέραν των τακτικών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, θα μετέχουν τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι Γραμματείς των Τομέων του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

Στην κομματική σύσκεψη της Πέμπτης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- να έχουν προετοιμαστεί έως το ερχόμενο Σάββατο προτάσεις ώστε να κλείσει το «πακέτο δράσεων» για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα και η ηγεσία του, εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, θα πραγματοποιηθούν και νέες «συναντήσεις εργασίας» με το ίδιο αντικείμενο, για την εκλογική στρατηγική και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, και την ίδια σύνθεση, ενδεχομένως και εντός του Σαββατοκύριακου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανδρ.Λοβέρδος, Μ.Χρυσοχοΐδης, Δ.Ρέππας, Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Παπαϊώαννου και Αννα Διαμαντοπούλου, οι βουλευτές Χρ.Παπουτσής και Μ.Ανδρουλάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π.Ευθυμίου και Χρ.Πρωτόπαπας και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.