Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

O πρέσβης ποιας χώρας επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη;

Είχε συναντήσεις την Πέμπτη τόσο με τον δήμαρχο Λαμπάκη όσο και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρ. Τοψίδη, συζητώντας για την ανάπτυξη της χώρας του με τον Έβρο!!!
ΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ


Τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Αθήνα, κ. Vu Binh, συνάντησε σήμερα Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.Στη συζήτησή τους κυριάρχησε το ζήτημα της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών. Ο κ. Vu Binh, ο οποίος είναι ο πρώτος Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Έβρου και Βιετνάμ, μιας χώρας που εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης 7,2 ετησίως τα τελευταία χρόνια. Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα τοπικά προϊόντα και μετέφερε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας του για εισαγωγή ελαιόλαδου και κρασιού της περιοχής μας.

Επίσης αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα εισαγωγές του Βιετνάμ από την Ελλάδα που φτάνουν το ποσό των εκατό εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως, το οποίο ευελπιστεί ότι η νεοσυσταθείσα πρεσβεία στην Ελλάδα θα καταφέρει να αυξήσει. Ακόμη ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι το Βιετνάμ παρουσιάζει εξαγωγές ύψους 26 εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως και πως αυτές γίνονται κυρίως μέσω Ολλανδίας. Τέλος σημείωσε ότι το Βιετνάμ είναι η 1η χώρα στην εξαγωγή ρυζιού, 2η στην εξαγωγή καφέ και εντάσσεται στις 10 πρώτες χώρες σε εξαγωγές πρώτων υλών ένδυσης – υπόδησης και ξυλείας.

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα προϊόντα που παράγονται στον Έβρο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες και εξέφρασε την βούληση όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής για συνεργασία με το Βιετνάμ. Ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις μορφές τουρισμού του νομού μας και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Έβρου τόσο στην 15η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης όσο και στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και δεσμεύθηκαν για αμοιβαίες επισκέψεις επιχειρηματικών αποστολών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη των εμπορικών τους σχέσεων.

 
Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Πέμπτη 5 Απριλίου και ώρα 13:15 ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθήνα, κ. Vu Bihn. Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Α., κ. Χρήστος Σκεύας και ο Πρόεδρος της....


Τ.Ι.Ε.Δ.Α., κ. Επαμεινώνδας Τερζής. Ο κ. Vu Bihn είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού και του αεροδρομίου, καθώς και να συζητήσει με τους φορείς για τις πιθανότητες διμερούς συνεργασίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο.

Ο Πρέσβης του Βιετνάμ ευχαρίστησε τους φορείς για την υποδοχή και την ενημέρωση που του παρείχαν, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Έβρου και Βιετνάμ σε όλους τους τομείς.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον του Πρέσβη για την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, ενώ τόνισε ότι η εξωστρέφεια σε συνδυασμό με την ιστορία και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και στην προαγωγή των συμφερόντων του τόπου.