Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έργα στον δήμο Νέστου επέβλεψε ο Περιφερειάρχης

Βρέθηκε το πρωί στην Χρυσούπολη και πραγματοποίησε επι΄σκέψεις στα έργα που έχουν ενσταχθεί στο ΕΣΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Επισκέψεις σε έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καθώς και σε έργα τα οποία είναι στις φάσεις της αξιολόγησης και συμβασιοποίησης στο Δήμο Νέστου, πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, το Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πρόκειται για έργα τα οποία έχουν αξιολογηθεί και έχουν ιεραρχηθεί από την τοπική κοινωνία της περιοχής του Δήμου Νέστου ως πρώτης προτεραιότητας αποτελώντας ταυτόχρονα πάγια και διαχρονικά αιτήματα που η Περιφέρεια έχει αποδεχθεί εντάσσοντας τα στον αναπτυξιακό της προγραμματισμό.

Πρόκειται για έργα σχολικής στέγης όπως είναι το νέο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ΑΜΘ, ο οδικός κόμβος της ΔΕΥΑ Νέστου καθώς επίσης και μία σειρά από μικρότερα έργα.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μετά το πέρας των επισκέψεων δήλωσε:

«Είδαμε την εξέλιξη για το καινούργιο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο στόχος μας είναι έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και να έχει δοθεί σε χρήση επίσης είδαμε την προσθήκη του νέου διδακτηρίου για το γυμνάσιο της Χρυσούπολης και αυτό είναι σε εξέλιξη και μέσα στον Αύγουστο θα έχει συμβασιοποιηθεί.

Επίσης έχει συμβασιοποιηθεί ο νέος παιδικός σταθμός με περίπου 3.200.000. Είδαμε την πορεία των έργων της ΔΕΥΑ του Δήμου Νέστου και τις προτάσεις τις οι οποίες είναι υπό αξιολόγηση. Βρισκόμαστε στον κόμβο της ΔΕΥΑΝ, όπως και ο κόμβος των «Σφαγείων» είναι μέσα στους αναπτυξιακούς στόχους που έχουμε προσδιορίσει.

Συνεργαζόμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα θα έχουμε μία συνεργασία με πρωτοβουλία του κ. Τιμοσίδη και με την παρουσία της Εγνατία Α.Ε καθώς και με τη Διεύθυνση Δασών, να δούμε το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αφορά την Περιφερειακή Οδό της Καβάλας ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν πάρουμε τις αδειοδοτήσεις από τη διεύθυνση Δασών, υπάρχει δέσμευση σε συνεργασία με τον εδώ Αντιπεριφερειάρχη ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επίσης πρέπει να δηλώσουμε στους κατοίκους της Χρυσούπολης ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί η υπογειοποιήση της διώρυγας και επίσης το μεγάλο έργο που αφορά την άρδευση των αγροτεμαχίων της δυτικής πεδιάδας Χρυσούπολης καθώς έχει ήδη γίνει η δημοπρασία και αναμένεται ο προβλεπόμενος χρόνος αδειοδότησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βλέπετε ότι χρόνια αιτήματα και μεγάλα αναπτυξιακά έργα με μία συντεταγμένη προσπάθεια προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε, να τα κατασκευάσουμε σε μία εποχή όπου η κοινωνία περνάει δύσκολες στιγμές και η φτώχεια ταλανίζει όλο τον κόσμο, εμείς προσπαθούμε να σχεδιάζουμε και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς τόνισε «με τις επαφές που είχαμε εδώ στο Δήμο του Νέστου μαζί με τον Περιφερειάρχη, συζητήσαμε για όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη καθώς και αυτά που προσδοκούμε να προχωρήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκοινωνιακά και αρδευτικά καθώς επίσης και τα σχολικά κτήρια τα οποία είναι σε εξέλιξη και θα παραδοθούν άμεσο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να έχουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή που προσδοκούμε από τα έργα που προαναφέρθηκαν από τον Περιφερειάρχη».

.