Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επιστολή Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των Χρυσωρυχείων στους βουλευτές Έβρου και Ροδόπης

«Δεν αντέχουμε άλλο πια το επιχείρημα, μετά από 12 χρόνια, ότι ο διάλογος είναι η λύση. Η τοπική κοινωνία “μπούχτισε” και περιμένει καρτερικά επί σειρά ετών τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς και τους βουλευτές να κλείσουν δια παντός το θέμα»

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Δεν αντέχουμε άλλο πια το επιχείρημα, μετά από 12 χρόνια, ότι ο διάλογος είναι η λύση. Η τοπική κοινωνία “μπούχτισε” και περιμένει καρτερικά επί σειρά ετών τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς και τους βουλευτές να κλείσουν δια παντός το θέμα», τονίζει σε επιστολή της προς τους βουλευτές του Έβρου και της Ροδόπης η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά των Χρυσωρυχείων.

Επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει η απαίτηση της κοινωνίας από τους βουλευτές των δύο νομών «να πάρουν καθαρή θέση και να μη στείλουν για ακόμη μία φορά τη μπάλα στην εξέδρα».

Η Διανομαρχιακή υπενθυμίζει για πολλοστή φορά ότι «έχουν ερευνηθεί μέχρι κεραίας, τόσο το προσδοκώμενο όφελος όσο και ο πιθανός κίνδυνος από την επένδυση των χρυσωρυχείων» αλλά και τις ομόφωνες αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και όλων των δημοτικών συμβουλίων της περιφέρειας, που έχουν ταχθεί κατά της επένδυσης Χρυσού.

«Είναι λοιπόν προφανές ότι κάθε προτροπή για αέναη συζήτηση με τις εταιρείες, εντάσσεται στην τακτική που κλείνει το μάτι δεξιά και αριστερά», αναφέρει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων.

Με υστερόγραφο της, δε, ζητά από τους βουλευτές να ενημερώσουν την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι «το κέρδος για την εθνική οικονομία από την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, θα είναι μηδέν (0), αφού ο μεταλλευτικός κώδικας δεν προβλέπει έσοδα από την εκμετάλλευση ιδιωτικών μεταλλείων, όπως είναι το μεταλλείο του Περάματος».