Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συζητήθηκε στην Αθήνα η αίτηση πτώχευσης για την ΕΝΚΛΩ

Την στηρίζουν και οι εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς εταιρείας

Σε άλλη δίκη, μπλόκαραν τον πλειστηριασμό στο εργοστάσιο των κλωστήριων Μαρωνείας

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το τέλος εποχής μιας ιστορικής κλωστοϋφαντουργικής μονάδας διαγράφεται αδρά αλλά σταθερά και σκιάζει για μια ακόμη φορά την ατμόσφαιρα της περιοχής μας, έπειτα από την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας την  Τετάρτη στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών από την αυστριακή εταιρεία Lenzing. Ισχυρό στοιχείο που θα ζυγίσει την απόφαση του δικαστηρίου, αποτελεί φυσικά η υπέρ της πτώχευσης παρέμβαση και των εργαζομένων του Ομίλου, που παραμένουν εδώ και τρία χρόνια όμηροι της εταιρείας, των τραπεζών και της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Η υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας στάση όλων των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ. αποφασίστηκε προ μηνός σε κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους στη Θεσσαλονίκη ως μονόδρομος, κυρίως για να μην κατακερματιστεί η περιουσία της εταιρείας, κινητή και ακίνητη, με αποσπασματικούς πλειστηριασμούς, πράγμα που θα σήμαινε την επίτευξη ελαχίστου τιμήματος-εκπλειστηριάσματος σε σχέση με αυτό που θα επιτευχθεί αν οι μονάδες κατά τόπους εκποιηθούν ολοκληρωμένες. (Σε άλλη δίκη που έγινε επίσης χθες, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό του μεγάλου εργοστασίου της ‘Μαρώνειας’.)

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το προσεχές διάστημα. Με την απόφαση αυτή θα οριστεί και ο προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.

Θυμίζουμε ότι η αίτηση πτώχευσης είχε ήδη αναβληθεί τρεις φορές με πρωτοβουλίες των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που το προηγούμενο διάστημα αγωνίζονταν να σώσουν τη βιομηχανία.

 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/