Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πετάξανε για την διάκριση από την Αλεξανδρούπολη για την Άγκυρα οι έφηβοι διεθνείς της Εθνικής Βόλεϊ

Για την Τουρκία αναχώρησε η ομάδα με τους πολλούς Εβρίτες, ώστε να ολοκληρώσει την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος
               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Για την Τουρκία αναχώρησε χθες το μεσημέρι η εθνική ομάδα εφήβων του βόλεϊ, όπου θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη ομάδα της γείτονας χώρας. Το εθνικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την τριήμερη προετοιμασία της στην Αλεξανδρούπολη και με την ενσωμάτωση των Κοκκινάκη, Τζιουμάκα, μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει των προκριματικών αγώνων του Μαυροβουνίου (11-15 Απριλίου) για τα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην εθνική εφήβων του βόλεϊ έχει έντονο το Εβρίτικο στοιχείο αφού πρωταγωνιστούν οι Δαλακούρα Ανέστης, Κουμεντάκης Ραφαήλ, Καβαρατζής Ιωάννης του Εθνικού Αλεξ/πολης καθώς και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης του ΑΟ Ορεστιάδας, ενώ καθοδηγητής της είναι ο Μάκης Δημητριάδης. Άπαντες δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αλλά και από την φιλοξενία της Αλεξανδρούπολης.

Σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Δημητριάδης, μας είπε: «Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές. Η Αλεξανδρούπολη ξέρει από βόλεϊ και πως να φροντίσει μια ομάδα για να κάνει καλά τη δουλειά της. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε αυτές τις ημέρες, ενώ θα πρέπει να ευχαριστήσω και τον Εθνικό για τη βοήθεια που μας προσέφερε και για το φιλικό που κάναμε αφού μας αποδείχθηκε χρήσιμο. Ο χρόνος είναι λίγος για τις υποχρεώσεις μας και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα και γρήγορα.

Έλειπαν δυο βασικοί παίκτες (Κοκκινάης, Τζιουμάκας) αλλά το ζήτημα είναι ότι πήγαμε πολύ καλά. Όλα ήταν καλά για πρώτη φορά που παίζουμε και πάλι μαζί, λες και δεν έλειψαν υα παιδιά ούτε μια στιγμή, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Το πιο θετικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα και τα παιδιά χαίρονται που παίζουν μαζί».


Στην Τουρκία και μετά Μαυροβούνιο

Ακολουθούν τρία φιλικά στην Τουρκία και στη συνέχεια η ομάδα μεταβαίνει στο Μαυροβούνιο για τους προκριματικούς ενόψει Ευρωπαϊκού. Εκεί θα δοθεί μάχη για την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα τελικά ,ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίξουν μπαράζ τον Ιούλιο.

«Έτσι πως είναι η σειρά των παιχνιδιών, είναι και η σειρά δυναμικότητας των ομάδων. Ξεκινάμε με Ιταλία, στη συνέχεια με Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Σουηδία και Λευκορωσία. Τα τρία πρώτα παιχνίδια θα κρίνουν τον στόχο μας που είναι η τριάδα

Αυτός, είναι και ο μεγάλος στόχος της ομάδας. Σαν εθνική παίδων συμμετείχαμε σε όλα τα μεγάλα ραντεβού και πλέον σαν έφηβοι ξεκινάμε για τις αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις. Όλοι μας σέβονται και μας υπολογίζουν με την πορεία που είχαμε. Απλά λόγω συνθηκών οικονομικής κατάστασης υπολειπόμαστε σε αυτά που θέλαμε από πλευράς χρόνου προετοιμασίας.


Φιλικό με Εθνικό

Η εθνική εφήβων πήρε φιλική νίκη επί του Εθνικού με 3-0 (25-22, 25-21, 25-19) το απόγευμα της Τετάρτης, με τις δύο ομάδες να παίζουν και τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με 27-25.

Η Εθνική Εφήβων ήταν σαφώς ανώτερη από τον Εθνικό και επιβλήθηκε εύκολα στα τρία σετ Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ως αντίπαλοι του Εθνικού αγωνίστηκαν δυο από τα βασικά του στελέχη, οι Δαλακούρας και Κουμεντάκης, που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες και για την Εθνική Εφήβων, ενώ απόντες από τους Εβρίτες της Α1 ήταν και ο Πέπε Γκονζάλες, με τον Παπάζογλου να αγωνίζεται ακραίος και τον νεαρό Καβαρατζή διαγώνιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Δημητριάδης χρησιμοποίησε τους Κουμεντάκη, Δαλακούρα, Λιόντα, Στίγγα, Μαδούρα, Μαυραγάνη, Πρωτοψάλτη (λ), Στεφανίδη, Χριστόφα, Καρασαβίδη, Τουρνάκη.

Ο προπονητής του Εθνικού Γιάννης Ανδρεάδης τους: Σιδηρόπουλο, Καβαρταζή, Γραμματικάκη, Κόβατς, Δαλακούρα Κ. Παπάζογλου, λίμπερο Μίτρεφ, Καβαρζίεφ, Κυριακίδη


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/