Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Α2 του πινγκ πονγκ !

Η γυναικεία ομάδα του
ιστορικού σωματείου
πέτυχε μεγάλη άνοδο
στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ένα όνειρο πολλών χρόνων έγινε πραγματικότητα. Τι και αν ήτανε πρωταπριλιά, τι και αν οι εξαίρετες αθλήτριες του Εθνικού είχανε να αντιμετωπίσουνε δύο φιλόδοξες ομάδες της Αθήνας, μία της Πελοποννήσου και μια νησιωτική ομάδα; Ο Εθνικός σαν πρώτη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας την εκπροσώπησε σε απόλυτο βαθμό και η άνοδος στηνΑ2 Εθνική κατηγορία έπαψε να είναι όνειρο.

Είναι πλέον μια πραγματικότητα και από αύριο αρχίζει ο σχεδιασμός, για την νέα αυτή πρόκληση. Ίσως είναι πρώτη φορά στο χώρο του αθλήματος, που μια ομάδα της επαρχίας κερδίζει άνοδο σε εθνική κατηγορία, στηριζόμενη μόνο σε δικά της παιδιά.

Οι ¨κορίτσαροι¨ του εθνικού, Δάφνη Δεληγιάννη, Μαρία Αντωνούδη και Παναγιώτα Μούρου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγραψαν την δική τους ιστορία. Ύστερα από τα προμπαράζ της Θεσσαλονίκης, όπου ο Εθνικός τερμάτισε πρώτος, πριν δεκαπέντε ημέρες, οι αθλήτριες του Εθνικού φορμαρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ανταγωνιστικές όσο ποτέ κέρδισαν την Αναγέννηση Πατρών με 4-2, την ΑΣΕΑ Χίου 4-1 ενώ σ'ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισαν τον ΑΟ Καρέα με 4-1 και μαζί την άνοδο για την Α2. Στον αγώνα αυτό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών οκτώ σετ κρίθηκαν στην παράταση!


Αναλυτικά είχαμε:

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης- ΑΟ Καρέα 4-1

Παναγιώτα Μούρου - Κριστίν Σεβνταγιάν 3-2(6-11, 7-11, 11-9, 11-9, 13-11)

Μαρία Αντωνούδη - Ζωή Αθανασοπούλου 3-1(11-8, 11-6, 6-11, 11-5)

Δάφνη Δεληγιάννη - Μαρία Σετιάν 1-3(12-10, 9-11, 3-11, 6-11)

Μούρου/Δεληγιάννη - Σεβνταγιάν/Σετιάν 3-2(8-11, 11-2, 6-11, 11-9, 13-11)

Μούρου - Αθανασοπούλου 3-0(11-3, 11-3, 12-10)

Σ' ένα αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Εθνικός έχασε από το Ρούφ 80 της Α- θήνας με 4-3. Έτσι Εθνικός και Ρούφ θα είναι δύο από τις οκτώ ομάδες, που απαρτίζουν την Α2 Εθνική Κατηγορία.
Στα μπαράζ των ανδρών τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους αθλητές του Εθνικού. Αφού στα προμπαράζ της Θεσσαλονίκης, ύστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις, κέρδισαν την 2η θέση ανάμεσα σε έξι ομάδες πρωταθλήτριες των έξι ομίλων της Βόρειας Ελλάδας, ακολούθησαν τον «Πολυεθνικό» Απόλλωνα Καλαμαριάς (Φρέντυ, Γκεοργκίεφ και Σιαμίδης) στα μπαράζ της Αθήνας. Παρ' ότι αγωνίσθηκαν πάρα πολύ καλά ήταν σχεδόν ακατόρθωτο το όνειρο της ανόδου. Έτσι Άγγελος Τσίμας, Λεωνίδας Ζαριφείδης και Ανδρέας Νικολακάκης, ¨ανέβαλαν¨ για λίγο την άνοδο. Οι τρεις ομάδες της Αθήνας και ο Απόλλων Καλαμαριάς ήταν ομάδες με σπουδαίους αθλητές μεταγραφόμενους από Α΄ Εθνική και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αξιολογότατοι αθλητές της Αλεξαν- δρούπολης στάθηκαν ανταγωνιστικοί, απέναντι στα μεγαθήρια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σετ.

Μεγάλοι κερδισμένοι, ποιοι άλλοι; Δύο ομάδες της Αθήνας, οι Πόντιοι Μελισσιών και η Πρόοδος. Ούτε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς μπόρεσε να μπει σφήνα ανάμεσα τους. Στα μπαράζ των ανδρών μετείχαν τρεις ομάδες της Αθήνας( Πόντιοι Μελισσίων, Πρό- οδος, Έσπερος),δύο της Βόρειας Ελλάδας (Απόλλων Καλαμαριάς, Εθνικός Αλεξ/πολης), η πρωταθλήτρια Πελοποννήσου (Φοίνικες Πάτρας) και η πρωταθλήτρια Νήσων(ΑΟ Χανίων 2000).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/