Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νέα επιτυχία για τον Γκάτζιο

Ο βετεράνος αλεξανδρουπολίτης αθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνα των 5.000 μέτρων που έγινε την περασμένη Κυριακή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο βετεράνος αθλητής Απόστολος Γκάτζιος στον 7ο διεθνή Μαραθώνιο αγώνα που έγινε την Κυριακή 1 Απριλίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο Αλεξανδρουπολιτης βετεράνος δρομέας του Εθνικού κατέλαβε τη 2η θέση στον αγώνα των 5000μ σε σύνολο 1297 αθλητών όλων των κατηγοριών. Να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από σωματεία του ΣΕΓΑΣ απ όλη την Ελλάδα καθώς και ξένοι αθλητές. Ο χρόνος του αθλητή ήταν 16:33 που αποτελεί ατομικό φετινό ρεκόρ, αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από την προπονήτρια - αθλήτρια του Εθνικού Άννας Μαρίας Τούβρα.







Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Αλεξανδρούπολη εκπροσωπήθηκε στο μαραθώνιο από τους Ζαχαρία Γκαμπιτζάκη (γονέα αθλητριών στίβου του Εθνικού) και τον Κομήτη Δοξάκη(έφορο Μπάτμιντον του Εθνικού) οι οποίοι τερμάτισαν τα 42.195 χιλιομετρα του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ με αξιοπρεπή εμφάνιση.







Για τον αγώνα



Περίπου 5.000 δρομείς όλων των ηλικιών πήραν εκκίνηση σε διαφορετικούς χώρους, αλλά με τον ίδιο στόχο τον τερματισμό, τη δύναμη ψυχής που κινεί ακόμη και απροπόνητα πόδια. Με ανάσες ζωής οι δρομείς έφτασαν μπροστά στο Λευκό Πύργο καταχειροκροτούμενοι από χιλιάδες Θεσσαλονικείς που απλώθηκαν στην παραλία της πόλης προκειμένου να δουν από κοντά την προσπάθεια.







Από την Πέλλα δόθηκε η εκκίνηση του Διεθνή αγώνα στις 8:30 το πρωί με τη συμμετοχή 800 δρομέων. Στις 10:30, 1.500 παιδιά ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους και τερμάτισαν μπροστά στο Λευκό Πύργο, κερδίζοντας ένα δεντράκι, συμβολικό δώρο για ένα καλύτερο περιβάλλον, απολαμβάνοντας μαζί με τους γονείς τους τα οφέλη του αθλητισμού, όταν στον τερματισμό αποτυπώνονταν στα πρόσωπα, το πάθος από την χαρά της συμμετοχής.







Στις 12:00 δόθηκε η εκκίνηση στα 10χλμ στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων με πολλούς αξιόλογους αθλητές να δοκιμάζουν την αντοχή τους στην απόσταση και στη συνέχεια η εκκίνηση των 5χλμ στην πλατεία Αμπελοκήπων, με μαζικότερη συμμετοχή και από δρομείς που δεν είχαν προλάβει να πάρουν αριθμό συμμετοχής, αυξάνοντας ευχάριστα πάντως έτσι τον πονοκέφαλο της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.







Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία ομάδας δρομέων από τα Σκόπια που ήθελαν να συμμετέχουν στον αγώνα, όπως και η πρωτοβουλία της WIND να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό για το Παιδικό χωριό στο Φίλυρο, αφού κάθε δρομέας που περνούσε από την Αψίδα Αγάπης στην Αριστοτέλους, πρόσθετε 1 ευρώ στο λογαριασμό.







Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε και φιλοξένησε για 7η χρονιά το ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», αγκαλιάζοντας την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα που είχε την αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων από τους οποίους πέρασαν οι δρομείς αφού και η πολιτιστική δραστηριότητα ήταν έντονη σ΄ όλη τη διαδρομή.