Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Ευρ. Στυλιανίδη στο λαό της Ροδόπης

Με σχέδιο για την επιστροφή της Ροδόπης στο μέλλον, παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου που αποτέλεσε και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το κεντρικό μήνυμα του προεκλογικού του αγώνα και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για τη Ροδόπη, παρουσίασε την Τετάρτη το πρωί, σε συνέντευξη τύπου, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης και γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης εστίασε στο λόγο του στην δύσκολη κοινωνικό-οικονομική συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και για τη Ροδόπη. Χαρακτήρισε την εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου κρίσιμη, καθώς όπως ανέφερε πρόκειται να προσδιορίσει την τύχη της Ελλάδας ενώ συνέστησε «ψυχραιμία» στους πολίτες. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τοποθετείται πάνω από κομματικά συμφέροντα και μιλά στους πολίτες με κριτήριο το εθνικό και το τοπικό συμφέρον.

Ο πρώην Υπουργός υπογράμμισε μιλώντας για την Ροδόπη «πιστεύω στην περιοχή μας, γι’ αυτό και πολιτεύομαι». Σημείωσε ότι πριν από 2,5 χρόνια στο νομό όλα τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Θετική κινητικότητα στην αγορά κρατούσε όρθιες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η βιομηχανία στηριζόταν και πρωταγωνιστούσε στις εξαγωγές. Η αύξηση των φοιτητών συνέβαλε στην οικιστική ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είχε αναβαθμιστεί. Η έγκαιρη καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων ενίσχυσε το εισόδημα των αγροτών. Η περιοχή μπήκε στον τουριστικό χάρτη της χώρας, με αύξηση του διερχόμενου εναλλακτικού μαθητικού και κοινωνικού τουρισμού. Η Ροδόπη, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, εμφάνιζε την εικόνα μιας κραταιάς κοινωνίας, μιας δυναμικής αναπτυσσόμενης οικονομίας, έτοιμης να αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανακοπή αυτής της αναπτυξιακής πορείας την περίοδο 2009-2012, με πάγωμα έργων και χρηματοδοτήσεων που είχαν διασφαλιστεί για τον τόπο, με συνέπεια την αντιστροφή του κλίματος στην περιοχή. Είναι βεβαιο ότι η οικονομική κρίση επέδρασε καταλυτικά, το πολιτικό ερώτημα όμως παραμένει αμείλικτο γι αυτούς που έχουν την κυβερνητική ευθύνη τα τελευταία δυόμιση χρόνια, τόνισε. «Έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να ανακόψουν τις επιπτώσεις της κρίσης στην περιοχή; Ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να προστατέψουν τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί πρίν;»

Προγραμματικές θέσεις για την τόνωση της τοπικής οικονομίας

Ο υποψήφιος βουλευτής και γραμματέας προγράμματος της Ν.Δ παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του θέσεις για την περιοχή, περιέγραψε ένα συγκεκριμένο σχέδιο με επιμέρους άξονες με απώτερο σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την επαναφορά της Ροδόπης στο μέλλον.
∙ Ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού, για την πνευματική θωράκιση της Θράκης, τη δημογραφική τόνωση της κοινωνίας, την οικιστική ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη της αγοράς.
∙ Αύξηση του τουρισμού, με επιθετική τουριστική προβολή και δημιουργία ελκυστικών γεγονότων. Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία και διευκόλυνση της βίζας με την Τουρκία, πολιτικές προσέλκυσης στοχευμένου τουρισμού από δυναμικές αγορές όπως η Ρωσία.
∙ Δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
∙ Άμεση αξιοποίηση της γεωθερμίας και της υδροοικονομίας, ώστε μέσω της συμβολαιακής γεωργίας να προχωρήσει αναδιαρθρωση της παραγωγής με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος
∙ Ειδικές πολιτικές στήριξης της μειονότητας, των παλλινοστούντων και των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/