Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πρώτη προεκλογική συζήτηση με Λοβέρδο, Μάνο και Στυλιανίδη στον Σκάι

Όσα ειπώθηκαν από τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο της Δράσης στην πρώτη προεκλογική συζήτηση που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ξεκινώντας από την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε πως στις 7 Μαΐου θα «πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα, και στόχος της θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ακόμα πως είναι υπέρ του δεύτερου προγράμματος και της ανάπτυξης που έχει καθυστερήσει εδώ και χρόνια. Εκτίμησε πως εάν οι πολίτες επιλέξουν την οργή για την αναξιότητα των πολιτικών η Δευτέρα μετά τις εκλογές θα είναι μια ημέρα αστάθειας. Ισχυρίστηκε ότι είχε διαφωνήσει με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και μάλιστα είχε εκφράσει τη διαφωνία του ανοιχτά.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε επίσης τα λάθη που έχουν κάνει τα δυο μεγάλα κόμματα, σημειώνοντας ότι μεγάλωσε ο δημόσιος τομέας και αντί να γίνει καλύτερος έγινε χειρότερος. Τόνισε ωστόσο ότι τα μεταπολιτευτικά χρόνια υπήρξαν και χρόνια ευμάρειας για τη χώρα. Ο υπουργός προειδοποίησε ακόμα για την πολιτική πολυδιάσπαση, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με στόχο τη διατήρηση της ενότητας και της σταθερότητας στη χώρα..

Ερωτηθείς δε για τα νέα μέτρα που αναμένονται από τον Ιούνιο, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως αν γίνει σωστή διαχείριση μέσα στο 2012 αυτά θα αποφευχθούν, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία «πρέπει να μιλήσουν καθαρά για το τι πρόκειται να πράξουν». Επισήμανε την ανάγκη η χώρα να έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών ώστε να υπάρχει -όπως είπε- ένας νομιμοποιημένος συνομιλητής με την τρόικα και τους εταίρους.

«Συγκρούεται η Ελλάδα της Ευρώπης με την Ελλάδα της μιζέριας και οικονομικού θανάτου», εκτίμησε ο κ. Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει προ πολλού το δρόμο της Ευρώπης, αλλά και επιδιώκει την ανανέωση στην πολιτική σκηνή ης χώρας, επισημαίνοντας πως τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανανεώθηκαν σε ποσοστό 56%. Ο κ. Στυλιανίδης εκτίμησε ακόμα πως επιδιώκεται από σειρά μικρών κομμάτων η επιλογή στις εκλογές να είναι μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο.
Με αφορμή τις εκλογές, ο επικεφαλής της Δράσης, Στέφανος Μάνος, υπογράμμισε από την πλευρά του πως ο λαός έχει μπροστά του ένα μεγάλο δίλημμα: «θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να δώσουν ψήφο στα μικρά κόμματα προκειμένου να δυναμώσουν. «Ο λαός να δώσει ψήφο στους μικρούς και να γίνουν μεγάλοι!», τόνισε ο επικεφαλής της Δράσης.

Απευθυνόμενος στον Αντρέα Λοβέρδο, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πως «κάνω κριτική κ. Λοβέρδο όχι σε εσάς προσωπικά αλλά την παράταξη στην οποία ανήκετε».

Παράλληλα, ο κ. Μάνος έδωσε το παράδειγμα του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλου, αμφισβητώντας και την ικανότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να επιλέγει τα στελέχη του. Εξαπολύοντας, τέλος, βολές και προς τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ. Μάνος αναρωτήθηκε, «πως να πιστέψω πως οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν θα μας φτιάξουν;».

.