Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι Σέρρες θέλουν να ενταχθούν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ!

Επαναφέρει το αίτημα
που πολλές φορές έχει
διατυπώσει και στο παρελθόν

               ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ
                     ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ;


Το αίτημα της ένταξης του Νομού Σερρών στην Περιφέρεια ΑΜΘ επαναφέρει ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ενοχλημένος από τη στάση του Προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμου Δανιηλίδη σε τοπικό ζήτημα.


Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ στην πρώην ΤΕΔΚ Σερρών και την άρνηση του Προέδρου της και Δήμαρχου Νεάπολης Συκεών, αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί ως παράρτημα της ΠΕΔ, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης, με δηλώσεις στην τοπική εφημερίδα ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ επαναφέρει το άιτημα για την μετακίνηση των Σερρών στην Περιφέρεια ΑΜΘ

«Στη Περιφέρεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε καμία τύχη. Όλοι οι πόροι διοχετεύονται στη συμπρωτεύουσα και στη συνέχεια στην Χαλκιδική γιατί εκεί είναι τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων ενώ ευνοημένη είναι η Κατερίνη λόγω τουρισμού και το Κιλκίς λόγω βιομηχανικής περιοχής όπου είναι εγκατεστημένες οι επιχειρήσεις των Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών. Συμπέρασμα: όλα αποφασίζονται και λειτουργούν με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων» είπε ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης που έθεσε του Περιφερειακούς Σύμβουλους των Σερρών προ των ευθυνών τους για να μεταφερθεί ο Νομός τους στην ΑΜΘ, ως μόνη αναπτυξιακή διέξοδος για το Νομό.

«Θα κλείσουν όλα! Έκλεισαν οι ντοματοβιομηχανίες που έδιναν δουλειά και εισόδημα στο Νομό, θα κλείσει το εργοστάσιο Ζάχαρης, κλείνουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους κατοίκους των χωριών μας, δεν θα μείνει τίποτε αν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τόση νωχελικότητα, αδράνεια και ενδοτικότητα" είπε ο Α. Δαϊρετζής.

.