Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το άγνωστο φλερτ των στρατηγών της Θράκης με τα κόμματα

Ο κομοτηναίος στην καταγωγή πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκος φλερτάρει με Σαμαρά αλλά και Καρατζαφέρη, ο πρκάτοχός του που για χρόνια ήταν διοικητής στο Δ'ΣΣ στην Ξάνθη αλλά και Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας δέχτηκε πρόταση από τον Καμμένο
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πραγματικός πόλεμος στο παρασκήνιο μεταξύ των κομμάτων διεξάγεται από την περασμένη εβδομάδα για τις υποψηφιότητες στρατηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ στην προσπάθεια... των κομμάτων να εξασφαλίσουν την ψήφο των δυσαρεστημένων ενστόλων.Ο πόλεμος αυτός αφορά κυρίως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Χωρίς τον Στρατό και την Αστυνομία μαζί μας δεν μπορούμε να πάμε καλά» είπε την περασμένη εβδομάδα στους επιτελείς του ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει δημόσια δέσμευση ότι θα αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες που υπέστη το προσωπικό των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Περιζήτητος «γαμπρός» ο Φρ. Φράγκος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεχθεί εισηγήσεις να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έναν από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων που αποστράτευσε ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης. Μάλιστα για τον λόγο αυτό συναντήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη με τον Κομοτηναίο πρώην αρχηγό ΓΕΣ κ. Φρ. Φράγκο. Αντίστοιχες προτάσεις έχει υποβάλει στους πρώην αρχηγούς και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει κάποια από αυτές καρποφορήσει.

Ο θρακιώτης πρώην Α/ΓΕΣ το συζητούσε γενικώς να ασχοληθεί με την πολιτική. Έχοντας άριστες σχέσεις με τον Βενιζέλο, αλλά άθλιες με τον Μπεγλίτη, δεν τον «έπαιρνε» για ΠΑΣΟΚ. Έτσι κι αλλιώς είχε «καταγραφεί» στις Ε.Δ. ως «δεξιός». Την ημέρα που αποστρατεύθηκε, προς μεγάλη ευχαρίστηση του Μπεγλίτη, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, για να ενταχθεί στο κόμμα. Κράτησε... πισινή, αν και ο Καρατζαφέρης τον πρότεινε ακόμη και για αναπληρωτή υπουργό Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Και ο Γράψας με Καμμένο

Από το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν το "Βήμα" και η "Real" και αναπαρήγαγε το "Gatzoli", προκύπτει όμως ότι ένα ακόμα άτομο με θητεία στην Θράκη φλερτάρει με ψηφοδέλτια. Ο κ. Π. Καμμένος ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητα του απόστρατου υποπτεράρχου κ. Ν. Θεοχάρη στην Πιερία και του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τζ. Φιλιππάκου στη Λακωνία, ενώ συζητεί τη συμμετοχή και του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Δ. Γράψα στην Αθήνα. Ο τελευταίος, πριν αναρριχηθεί στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Στρατού, είχε υπηρετήσει για αρκετά χρόνια στην Θράκη (και) ως διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού στην Ξάνθη.

.