Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στην Εθνική Ομάδα... Μαθηματικών νεαρή μαθήτρια από την Ξάνθη !

Μάθετε λεπτομέρειες για την επιτυχία της 15χρονης Ζωής Τσαγγαλίδου, που είναι μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου

    ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ;


Στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών των Νέων μέχρι 15,5 ετών βρίσκεται πλέον νεαρή μαθήτρια από την Ξάνθη !


Πρόκειται για την Ζωή Τσαγγαλίδου (του Θεοδώρου και της Μαρίας ) η οποία κατέκτησε την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση να είναι ανάμεσα στους 6 μαθητές της χώρας ηλικίας μέχρι 15,5 ετών που αποτελούν την Εθνική Ομάδα Μαθηματικών.

Η μαθήτρια της 3ης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΑΞΙΟΝ πέρασε με επιτυχία μια σειρά από διαδοχικούς πανελλαδικούς διαγωνισμούς και διακρίθηκε ανάμεσα σε 15.000 μαθητές μέχρι να κατακτήσει τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα.

Η ίδια η νεαρή μιλώντας στο XanthiPress.gr, με εντυπωσιακή ωριμότητα για την ηλικία της, ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενη γιατί πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και είχε ιδιαίτερα άγχος. "Είχα τη στήριξη της οικογένειας και του Σχολείου μου, ιδιαίτερα της καθηγήτριάς μου κυρίας Στέλλας Ιωαννίδου και, τελικά, είναι ωραίο συναίσθημα να διαπιστώνεις ότι όλος αυτός ο κόπος αποδίδει" σημειώνει η νεαρή Ζωή.


Τι είναι η Εθνική Ομάδα Μαθηματικών

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα διαγωνισμούς στα Μαθηματικά μεταξύ των Μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας. Μετά από τούς διαδοχικούς Διαγωνισμούς

Θαλής (Συμμετέχουν 15000 Μαθητές από όλη την Ελλάδα)

Ευκλείδης (Συμμετέχουν 1500 Μαθητές, οι επιτυχόντες στον Θαλή)

Αρχιμήδης(Συμμετέχουν 180 Μαθητές, οι επιτυχόντες στον Ευκλείδη)

Επιλέγονται δύο εξαμελείς Εθνικές Ομάδες. Η εθνική Ομάδα των νέων για Μαθητές μέχρις 15.5 ετών και η Εθνική Ομάδα των 'Μεγάλων'. Η ομάδα νέων, στην οποία συμμετέχει η ξανθιώτισσα μαθήτρια θα συμμετάσχει στη Βαλκανιάδα των νέων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/