Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Με 19 πόντους του Τζούριτς, η Εθνική Βόλεϊ Ανδρών νίκησε 3-0 την Ρουμανία και ελπίζει για τα μπαράζ

Περιμένει τη νίκη - δώρο της ήδη προκριμένης απευθείας στα τελικά του Euro 2013 Φινλανδίας επί του Μαυροβουνίου, για να διατηρηθεί η Ελλάδα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Η εθνική ομάδα έκανε το χρέος της,επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-12, 25-16) της Ρουμανίας και βρίσκεται μια ανάσα από τα μπαράζ των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα το Βέλγιο. Πλέον περιμένει την ανώτερη, αλλά αδιάφορη Φινλανδία να πάρει τουλάχιστον δύο σετ απέναντι στο Μαυροβούνιο, με το οποίο η ισοβαθμία  ευνοεί την ελληνική ομάδα, στον αγώνα που ρίχνει την αυλαία του 4ου ομίλου.

Η εθνική ομάδα έδειξε το καλό της πρόσωπο απέναντι στην κουρασμένη από την χθεσινή υπερπροσπάθεια  Ρουμανία και έφτασε εύκολα στη νίκη. Τζούριτς και Χριστοφιδέλης ήταν για άλλη μια φορά οι ηγέτες στην επίθεση, με τον τελευταίο να πηγαίνει εξαιρετικά και στην υποδοχή. Στο 3-3 του 2ου σετ αποχώρησε με ελαφρύ διάστρεμμα ο  Πετρέας και στη θέση του αγωνίστηκε ο Πελεκούδας. Παρ’ όλα αυτά, η εθνική συνέχισε να είναι πολύ καλή και ο άσος του, πολύ καλού σήμερα, Προύσαλη έγραψε τον επίλογο του αγώνα στρέφοντας τα βλέμματα στον αγώνα της Φινλανδίας με το Μαυροβούνιο.   

Ρουμανία: Μάριες 4 (3/7 επ., 57% υπ., 1 μπλοκ), Γκεοργκίτα 3 (1/5 επ., 2 μπλοκ), Μπάλα 6 (6/17 επ., 40% υπ.), Μπάρτα, Ματέι 5 (5/20 επ.), Μιχαλτσέα 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ)/ Φέχερ (λ, 60% υπ.), Τόφαν 4 (3/6 επ., 27% υπ., 1 μπλοκ), Στάνκου 1 (1/2 επ.), Πάβελ, Στόιαν 1 (1 μπλοκ), Γκοντάριου 3 (1/14 επ., 2 μπλοκ)

Ελλάδα: Χριστοφιδέλης 10 (8/14 επ., 83% υπ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 19 (1 άσος, 18/35 επ.), Πετρέας 5 (1 άσος, 2/4 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 1 (1 άσος), Κοκκινάκης 3 (3/17 επ., 33% υπ.), Σουλτανόπουλος 8 (1 άσος, 5/9 επ., 2 μπλοκ), /Στεφάνου (λ, 71% υπ.), Παπαδημητρίου (λ), Στιβαχτής, Πελεκούδας 5 (1 άσος, 3/6 επ., 1 μπλοκ)


Ικανοποιημένοι από τη νίκη, αλλά και με το βλέμμα στο άλλο παιχνίδι εμφανίστηκαν οι Στεφάνου, Παπαδημητρίου και Τζούριτς μετά την επικράτηση της εθνικής ανδρών απέναντι στη Ρουμανία, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Αναλυτικά:

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η πρόκρισή μας στα μπαράζ καθώς πρέπει να περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Εμείς, αυτό που είχαμε χρέος το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Γιώργος Στεφάνου.

«Σήμερα ήμασταν πολύ σοβαροί. Πήραμε αυτό που θέλαμε έτσι ώστε να έχουμε τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε μέσω μπαράζ την πρόκριση στα τελικά. Αν κερδίσουν οι Φινλανδοί βάσει λογικής, θα έχουμε τη δυνατότητα τον Μάιο να είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι και με λιγότερους τραυματισμούς για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο», σημείωσε ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου.

«Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουμε στα μπαράζ. Χθες δεν ήμασταν αγχωμένοι κόντρα στη Φινλανδία που είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δουλεύει σαν... ρολόι και δεν μας άφησε περιθώριο σε τίποτα», είπε ο εβρίτης Μίταρ Τζούριτς.