Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι οριστικό: στα μπαράζ του Ευρωβόλεϊ του 2013 η Ελλάδα (του "δικού μας" ορεστιαδίτη Δ. Τζούριτς)

Το «δώρο» από την Φινλανδία ήρθε για την Εθνική Ομάδα και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2013 τον ερχόμενο Μάιο 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 
ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;



Το «δώρο» από την Φινλανδία ήρθε για την Εθνική μας ομάδα, αφού η γηπεδούχος ομάδα πήρε τα δύο σετ απέναντι στο Μαυροβούνιο που χρειαζόταν η Ελλάδα και έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών όπου ηγετική θέση κατέχει ο εβρίτης Μίταρ Τζούριτς  προκρίθηκε στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013.


Εκεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 18 και 25 Μαΐου του 2013 πιθανότατα το Βέλγιο. Για να συμβεί αυτό πρέπει η Ολλανδία να κερδίσει την Εσθονία στο τελευταίο ματς του Β' Ομίλου, να τερματίσει στην πρώτη θέση και έτσι η Ελλάδα να παίξει με το Βέλγιο για μια θέση για το Euro 2013. Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα παίξει με τους Ολλανδούς.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα πήρε καθαρά την δεύτερη θέση και δεν ισοβάθμισε τελικά με το Μαυροβούνιο, αφού τελικά η Φινλανδία κέρδισε με 3-2 σετ. Έτσι, στην βαθμολογία, η Φινλανδία με 14 βαθμούς πέρασε απευθείας στα τελικά του Euro 2013 ως πρώτη και η Ελλάδα με 10 βαθμούς στα μπαράζ ως δεύτερη. Το Μαυροβούνιο συγκέντρωσε 9 βαθμούς και η Ρουμανία μόλις 3 (αλλά μας έκανε χθες το δώρο να κερδίσει το Μαυροβούνιο και να του στερήσει την δεύτερη θέση).