Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους αύριο και μεθαύριο οι αστυνομικοί της Θράκης

Διήμερο ένστολων διαμαρτυριών ετοιμάζουν για τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 
ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 
ΤΩΝ 4 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ


Διήμερο ένστολων διαμαρτυριών ετοιμάζουν για τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη. Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις, οι αστυνομικοί θα συγκεντρωθούν έξω από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στις όποιες περικοπές στη μισθοδοσία τους. Το παρών στις κινητοποιήσεις θα δώσει και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Χρήστος Φωτόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με τη συνδικαλιστική κίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης να αναφέρει πως «η αδιαλλαξία των κυβερνώντων στο να μην προχωρήσει στις νέες μειώσεις των μισθών μας που θα σημάνει το τελειωτικό χτύπημα για τις οικογένειές μας και για εμάς τους ίδιους δεν πρέπει να μας εφησυχάσει και να μας αφήσει να δεχτούμε στωικά τη μοίρα που μας ετοιμάζουν».

Την ίδια μέρα, αντίστοιχες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Η ανακοίνωση για την συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης:
«Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας ύστερα από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τον διαρκή αγώνα αντίστασης σε κάθε επίπεδο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής Επικράτειας ενάντια στα καταστροφικά μέτρα των νέων περικοπών που οδηγούν στην εξαθλίωση των ένστολων και τον μαρασμό των υπηρεσιών ,αποφάσισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.
Η Ένωση μας μαζί με τις Ενώσεις Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκη διοργανώνουν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00΄ έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και τοπικοί φορείς  (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Βουλευτές, κόμματα, κλπ) και παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση στους πολίτες με έντυπο υλικό.
Από την πλευρά μας επιβάλλεται να είμαστε παρόντες , για αυτό περιμένουμε την καταλυτική συμμετοχή όλων και η δυνατόν με μέλη οικογενειών.
Αυτή την ύστατη στιγμή ας αναλογιστεί ο καθένας μας τις ευθύνες του απέναντι στην οικογένειά του και την κοινωνία και ας πράξει αυτό που προστάζουν οι περιστάσεις .
Συνάδελφοι εγερθείτε και ξεσηκωθείτε. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Μην υποκύπτετε ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στους «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» μας ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ».
Η ανακοίνωση για την συγκέντρωση της Ορεστιάδας:
«Συναδέλφισες & Συνάδελφοι,
Σας προσκαλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Σ.Ε.Α.Υ.Ο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/09/2012 και ώρα 12:00 έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας με αφορμή την επικείμενη ψήφιση των νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση του ένστολου προσωπικού.
Η καθολική παρουσία όλων των συναδέλφων θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των κρατούντων για την συνέχιση της καταλήστευσης αυτών που έχουν ταχθεί να συλλαμβάνουν τους ληστές.
Στην συγκέντρωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Χρήστος Φωτόπουλος».

Μια ημέρα μετά, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ένστολη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Κομοτηνή, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.