Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πήρε βαθμό αλλά όχι και τη νίκη η Ξάνθη στην Κέρκυρα

Με ισοπαλία 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας με τον οποίο άνοιξε η δεύτερη ημέρα της τρίτης αγωνιστικής, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν το αήττητο οι Θρακιώτες

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Σε ένα παιχνίδι, όπου το 2ο ημίχρονο ήταν χορταστικό, η Κέρκυρα και η Ξάνθη πήραν από ένα βαθμό μετά το 1-1, που διαμορφώθηκε με γκολ των Μπάρκογλου και Μαρκόβσκι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 58ο λεπτό με ωραίο σουτ του Μπάρκογλου, ενώ ισοφάρισε ο Μαρκόβσκι με κοντινή κεφαλιά.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων, αλλά ο Αναστασόπουλος είπε "όχι" στους Ντάνι και Μαρίν.

Ο αγώνας
Η Κέρκυρα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρχικά ο Αγρίτης, μετά από ωραία ενέργεια που πραγματοποίησε, δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 15', ο Λεόν πάσαρε ωραία στον Μπάρκογλου, ο οποίος ξέφυγε από την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά δεν δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λεόν επιχείρησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο Βιβιανί βρισκόταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε το σουτ του Ισπανού.

Η αναμέτρηση παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν γρήγορα στο γκολ. Σκόρερ ήταν ο Μπάρκογλου, που με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής στο 58' κεραυνοβόλησε τον Βιβιανί για το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό, ο Αναστασόπουλος έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Ντάνι, ενώ στο 61', ο Πλατέλλας έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Ξάνθη, όταν από κοντά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά το γκολ ήρθε από τον... συνήθη ύποπτο, Μάρκο Μαρκόβσκι, στο 69ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από τον Μαρσελίνιο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, ο Πλατέλλας στο δεύτερο δοκάρι γύρισε ωραία την μπάλα προς την "καρδιά" της κερκυραϊκής άμυνας και με κεφαλιά ο Σέρβος επιθετικός νίκησε τον Αναστασόπουλο.

Δύο λεπτά μετά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε μία ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά το πλασέ του Μαρσελίνιο πέρασε μόλις άουτ. Στο 79', ο Αναστασόπουλος γλίτωσε την ομάδα του από το 1-2, όταν σε τετ-α-τετ με τον Μαρίν, κατάφερε να γραπώσει την μπάλα από τα πόδια του Γάλλου, προτού τον περάσει.


Ταυτότητα
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης
Βοηθοί: Ν. Δημόπουλος, Ν. Καραϊσαρίδης

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής (64' Βασιλόγιαννης), Αγρίτης, Μπάρκογλου, Λεόν (81' Τσουμάνης), Μοντέιρο, Κρητικός (72' Ηλιάδης), Χαμπλ, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο, Μάνταλος (46' Πλατέλλας), Φλίσκας (64' Μαρίν), Βάλλας, Ντάνι, Ονουάτσι (46' Βασιλακάκης)

Γκολ: 58' Μπάρκογλου / 69' Μαρκόβσκι

Κίτρινες κάρτες: Χαμπλ / Μπέρτος, Μπαξεβανίδης

.