Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντησε τον Βενιζέλο και ρώτησε τον Δένδια για την Σχολή Αστυφυλάκων ο Σαλτούρος

Κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως ενώ έσπευσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του εξήγησε το ζήτημα, ενώ αυτός δεσμεύθηκε να το θέσει στον Σαμαρά (και αν θέλουμε τους πιστεύουμε, γιατί Μπένι και Αντώνης συναντήθηκαν το βράδυ αλλά έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την τρόικα και πολύ αμφιβάλουμε αν ασχολούνται με τίποτα άλλο)

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ερώτηση στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για το θέμα της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος. Αναλυτικα:


κ. Υπουργέ,
Η πόλη της Ξάνθης, όλος ο νομός της Ξάνθης, βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό μετά από όσα έχουν διαρρεύσει ως τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόσφατα ανακαινισμένη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης η οποία, με βάση και τη δική σας δέσμευση, θα τελούσε «απολύτως προσωρινά» ως Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών. Η διαφαινόμενη απόφασή σας για επαναλειτουργία των άλλων Σχολών Αστυφυλάκων στη Θράκη δημιουργεί σειρά από ερωτήματα τόσο ως προς τα κριτήρια επιλογής, όσο και ως προς το εάν ισχύει η δέσμευσή σας ότι η διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης θα είναι «απολύτως προσωρινή».

Ερωτάται ο υπουργός:
1.Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δύο άλλων σχολών της Θράκης;
2.Γιατί δεν επελέγη προς επαναλειτουργία η Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;
3.Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τήρηση της υπουργικής δέσμευσης για «απολύτως προσωρινή» διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων;
4.Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;




Παράλληλα, ο κ. Σαλοτούρος έσπευσε να συναντήσει και να θέσει το πρόβλημα στο ανώτατο επίπεδο που μπορούσε το κόμμα του, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Αμέσως μετά την συνάντηση που είχε μαζί του, κοινοποίησε δήλωση όπου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρέμβει στον Πρωθυπουργό για το ζήτημα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη  οι αποφάσεις των οργάνων της Περιφέρειας.

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχαμε μια εγκάρδια και ειλικρινή συζήτηση γύρω από το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης και ιδιαίτερα της Ξάνθης. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε να συζητήσει το ζήτημα με τον πρωθυπουργό, γεγονός που από μόνο του δείχνει τη σημασία που έχει για εμάς το θέμα. Έδειξε πλήρη κατανόηση στη θέση μου ότι για αυτό το θέμα θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί τα περιφερειακά όργανα και να έχουν τοποθετηθεί προκειμένου να μην λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της Θράκης. Πιστεύω , και σε αυτό καλώ όλους τους βουλευτές και πολιτευτές της Ξάνθης, ότι αυτό ακριβώς πρέπει να διεκδικήσουμε αυτή τη στιγμή. Να αποφασίσει η Θράκη σε επίπεδο Περιφέρειας ποιες Σχολές Αστυφυλάκων θα πρέπει να λειτουργήσουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αρμόδιοι αδυνατούν να αποφασίσουν με ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια.